Zateplení se dočká v příštím roce sportovní hala u zimního stadionu v Mlýnské ulici ve Frýdlantě. Projekt, který bude z 50% nákladů podpořen z Operačního programu Životní prostředí, přijde na zhruba 4,9 milionu korun. Druhou polovinu nákladů uhradí ze svého rozpočtu Město Frýdlant.

„Energetická náročnost budovy sportovní haly ve Frýdlantu je už neúnosná, provoz je náročný na spotřebu energií, finančně zatěžující a neefektivní vůči životnímu prostředí. Město Frýdlant se proto rozhodlo využít možnosti získání dotace z Evropské unie a budovu zateplit. V praxi to znamená, že v příštím roce se objekt dočká zateplení fasády sportovní haly i zázemí, výměny oken a dveří a také zateplení střechy,“ říká Bc. Zdena Ubiasová z investičního oddělení Městského úřadu Frýdlant.

„Tělocvična u zimního stadionu, kterou v současné době provozuje Tenisový klub Frýdlant, byla dokončena na začátku 90. let. Bohužel i takto relativně mladá stavba potřebuje zateplit tak, aby skrz obvodové zdi neutíkaly obrazně řečeno peníze za topení,“ doplňuje místostarosta Frýdlantu Jiří Stodůlka. Zateplení objektu podle něj začne na jaře příštího roku. „Hotové musí být do konce roku,“ dodává.

Projekt „Snížení energetické náročnosti sportovní haly ve Frýdlantu, reg. č. projektu CZ.05.5.18/0.0/0.0/18_100/0009419 byl finančně podpořen z Operačního programu Životní prostředí, prioritní osy Energetické úspory, investiční priority Podpora energetické účinnosti, inteligentních systémů hospodaření s energií a využívání energie z obnovitelných zdrojů.

Zdroj: Město Frýdlant

[pt_view id=”b74251faj2″]
[pt_view id=”673d3cctsq”]
[pt_view id=”b6ea8f194d”]
[pt_view id=”b90a221j8l”]
[pt_view id=”f3784a8dor”]
[pt_view id=”76600d0f1w”]

Pin It on Pinterest