Krajské kolo 22. ročníku soutěže Zlatý erb o nejlepší internetové prezentace měst a obcí vyhlašuje ve spolupráci se spolkem Český zavináč Liberecký kraj. Soutěž je určena městům a obcím Libereckého kraje, které mají oficiální webové stránky, elektronické služby nebo turistické webové prezentace. Hlásit se lze do 31. ledna do 14 hodin.

„Tato soutěž má již dlouholetou tradici a úroveň webů měst a obcí díky ní stále roste. Autoři jejich internetových prezentací navíc získají zpětnou vazbu, díky níž se mohou dál zlepšovat a nabízet občanům ještě kvalitnější služby,“ uvedl hejtman Libereckého kraje Martin Půta.

Kraje sestavují odbornou porotu, která hodnotí webové stránky a elektronické služby svých měst a obcí. Na krajská kola pak naváže kolo celostátní. Účast je pro města a obce zdarma; soutěžící budou mít zvýhodněný vstup na konferenci na téma Internet ve státní správě a samosprávě, která se uskuteční v dubnu v Hradci Králové.

Hlavní ceny budou v krajském i celostátním kole uděleny ve třech kategoriích. První jsou nejlepší webové stránky města, druhou nejlepší webová stránka obce a třetí Smart City a nejlepší elektronická služba.

V celostátním kole bude udělena také cena ministryně pro místní rozvoj za nejlepší turistickou prezentaci. Mimo měst a obcí mohou soutěžit i kraje, organizace turistického managementu a památky: hrady, zámky či muzea.

Formulář přihlášky do soutěže je k dispozici na webové stránce soutěže www.zlatyerb.cz. Uzávěrka jejich příjmu je v poslední lednový den úderem druhé odpolední, porota bude stránky hodnotit během února. Slavnostní vyhlášení výsledků krajského kola se uskuteční v průběhu března 2020 v multimediálním sále Krajského úřadu Libereckého kraje.

Jan Mikulička
jan.mikulicka@kraj-lbc.cz
485226324

Zdroj: Liberecký kraj

 
[pt_view id=”b74251faj2″]
[pt_view id=”673d3cctsq”]
[pt_view id=”b6ea8f194d”]
[pt_view id=”b90a221j8l”]
[pt_view id=”f3784a8dor”]
[pt_view id=”76600d0f1w”]

Pin It on Pinterest