Konec roku byl v nízkoprahovém klubu Cajk (NZDM Cajk) ve Frýdlantu, v Centru 1407 ve znamení „hecu“ a skvělých sportovních výsledků. Vzhledem k tomu, že se v našem klubu věnujeme i zvelebování tělesné schránky našich uživatelů a nejen uživatelů, přišli ke konci roku pracovníci klubu s nápadem zkusit nazvedat za 2 hodiny 100 tun pomocí činek. Připravili proto akci Bench Press Mania alias Testosteron v akci.

Jednalo se o „hec“ ze strany pracovníků klubu. Na akci jsme pozvali i zástupce Policie ČR z Nového Města pod Smrkem, byl vyslán pan Tomáš. Policisté byli zvědaví, co se pod NZDM CAJK skrývá, jaké uživatele tu máme a možná i chtěli trochu poměřit síly s mladými lidmi. tak ke konci roku si moji chlapci připravili akci Bench Press Mania alias Testosteron v akci.

Akce Bench Press Mania započala 20. prosince 2019 úderem 15 hodiny a končila úderem 17 hodiny.

Účastnilo se jí celkem 14 chlapců či mužů, dva z nich byli samotní pracovníci klubu. Konkrétně Julius Jano a Michal Čagánek a zapojil se i náš velký boss Pavel Novák z Jablonce nad Nisou. Za policii se účastnil pan Tomáš, který absolutně netušil, do čeho jde, držel se však více než statečně.

Za klub se zúčastnilo 10 chlapců ve věku 15-17 let. Uživatelé chodí pravidelně na tréninky posilování k nám do klubu a výsledky tak stály za to. Za dvě hodiny se společně nazvedalo 186 tun.

Při konečném počítání vyšlo najevo, že i bez podpory dospělé mužské posily dvou našich pracovníků a policisty by naši uživatelé nazvedali celkem 101 820 kg, tedy více než 101 tun. 

Zvedaly se dvě váhové kategorie a to 50 kg a 25 kg.

Dle formy a fyzičky jednotlivých účastníků se tak vytvořily dva týmy.

Váhu 50 kg zvedalo celkem 7 mužů a chlapců, váhu 25 kg druhá polovina účastníků.

Nejvíce kg nazvedal náš pracovník klubu Julek Jano -52 800 kg. Druhý nejvyšší výsledek byl 23 500 kg, o ten se postaral jeden z našich uživatelů Kamil Huňák (17 let). Třetí místo obsadil další z dospělých pracovníků Michal Čagánek (18 050 kg).

Výkony to byly velkolepé, nazvedalo se od 3575 kg po 52 800 kg.

Všichni účastníci a diváci si akci užili. Dobrá nálada neměla konce. Pocit pýchy z naší strany pracovníků klubu se nedá popsat.

Akce se povedla, spolupráce s policií se prohloubila a sebevědomí našich mladých uživatelů se zvedlo. Prevence v rámci sportovních aktivit v klubu proti patologickým jevům na ulici se osvědčuje a motivace našich uživatelů šla též velmi nahoru.

Akce tohoto typu se budou v klubu Cajk opakovat. Nebude se jednat jen o posilování, ale i fotbalové turnaje, MMA a podobné aktivity.

Mnoho z našich uživatelů je sportovně velmi nadaných, ale nemají potřebnou motivaci a podporu ze svého nejbližšího okolí. Není to tak u všech, přesto není málo těch, kteří potřebují „nahodit“ a postrčit. Můžeme uživatele nadchnout a posléze je vyslat i dále, aby si splnili to, o čem dosud ani nesnili.

Tímto velmi děkujeme za účast policie a těšíme se na spolupráci v rámci prevence.

Moc děkujeme všem statečným účastníkům akce Testosteron v akci z řad uživatelů klubu.

Jmenovitě Kamilovi, Nikolasovi, Borisovi, Kennymu, Romanovi, Martinovi, Slávkovi, Jirkovi, Martinovi H., Davidovi, Pavlovi, Julkovi, Michalovi a panu Tomášovi.

Všichni účastníci obdrželi diplomy a něco výživného a sladkého na cestu domů.

Bc. Lenka Kučerová
vedoucí nízkoprahového zařízení pro děti a mládež Cajk v Centru 1407

Více fotografií najdete zde.

Zdroj: Město Frýdlant

[pt_view id=”b74251faj2″]
[pt_view id=”673d3cctsq”]
[pt_view id=”b6ea8f194d”]
[pt_view id=”b90a221j8l”]
[pt_view id=”f3784a8dor”]
[pt_view id=”76600d0f1w”]

Pin It on Pinterest