Kraj mého srdce. Tak se jmenuje tradiční turistická anketa, v níž soutěží Liberecký kraj. Mapuje míru popularity krajů České republiky, a to nejen u odborníků, ale též laiků. Možnost zhodnotit své dojmy z jednotlivých míst tak má řada turistů i cestovatelů. Hlasovat v osmém ročníku lze online do 31. ledna na webu https://www.kampocesku.cz/anketa.

Volit lze různá místa: kam vyrazit na kole nebo na lyžích, kam vzít děti, jaké navštívit lázně, kde si vyjet na koni, kam za adrenalinem, za památkami nebo folklórem. „Ankety se účastníme každoročně a byli bychom rádi, kdyby se nám podařilo uspět i v jiných, než pro nás tradičních kategoriích Zimní dovolená a Adrenalinové zážitky,“ uvedla Květa Vinklátová radní resortu kultury, památkové péče a cestovního ruchu. „Třeba kategorie Výlety s dětmi nebo Folklór a tradice jsou těmi, kde bychom mohli být úspěšní. Zejména v oblasti tradic jsme se vydali po cestě představení tradiční výroby skla a bižuterie v našem kraji, což lidé velmi ocenili.“

Hlasující mohou získat některou z cen, které do soutěže věnovali partneři ankety — například Zámek Liblice, Edice České televize nebo VIDA! science centrum Brno. Křišťálové globy – ceny pro krajské vítěze v jednotlivých kategoriích vyrobili skláři ve sklárně Rückl Crystal v Nižboru.

Pořadatelem ankety je tradičně Vydavatelství KAM po Česku ve spolupráci s veletržní správou PVA Expo Praha a pod záštitou Asociace krajů České republiky. Výsledky budou vyhlášeny a ceny pro vítězné kraje předány 13. února, v první den 29. ročníku mezinárodního veletrhu cestovního ruchu Holiday World v Praze. 

 

Jan Mikulička
jan.mikulicka@kraj-lbc.cz
485226324

[pt_view id=”b74251faj2″]
[pt_view id=”673d3cctsq”]
[pt_view id=”b6ea8f194d”]
[pt_view id=”b90a221j8l”]
[pt_view id=”f3784a8dor”]
[pt_view id=”76600d0f1w”]

Pin It on Pinterest