Liberecký kraj vyzývá k opatrnosti při pálení klestí, o zákazu rozdělávání ohňů zatím neuvažuje

Otázkou nezvykle vysokého počtu lesních požárů v poslední se zabýval krizový štáb Libereckého kraje. Přesto se zatím neuvažuje o zákazu rozdělávání ohňů na volné prostranství. Suché a teplé počasí navíc možná skončí během víkendu.

„Po dohodě s Hasičským záchranným sborem Libereckého kraje zatím nebudeme vyhlašovat omezení směřované k rozdělávání ohňů na volném prostranství. Rád bych ale všechny požádal o zvýšenou opatrnost při jejich pálení, protože ve větrném počasí a současném suchu se může případný požár rychle šířit,“ uvedl hejtman Martin Půta.

Intenzivní a rozsáhlý byl zejména lesní požár v Horské Kamenici u Železného Brodu, který si vyžádal nasazení 32 hasičských jednotek. Pravděpodobná příčina, stejně jako u mnoha dalších lesních požárů, bylo neodpovědné pálení odpadu po těžbě dřeva. V lesích je ho v souvislosti s likvidací kůrovcové kalamity totiž nyní spousta. A je potřeba tento odpad spálit, aby se cizopasník dál nešířil.

Jan Mikulička       
oddělení tiskové a vnějších vztahů Krajského úřadu LK

Foto HZS Libereckého kraje

Ondřej Vetchý zavítal do Kunratic / Fotoreportáž

Ondřej Vetchý zavítal do Kunratic / Fotoreportáž

Obec Kunratice se dne 28. února 2024 stala hostitelem významné kulturní události, která přilákala více než 150 diváků do místního kulturního domu. Tato výjimečná akce, nazvaná "Přijede k nám Ondřej Vetchý", představila jednoho z nejuznávanějších českých herců, pana...

číst více

Pin It on Pinterest