Titul a označení Regionální potravina v kategorii pekařské výrobky získaly učňovské housky Střední školy hospodářské a lesnické Frýdlant (SŠHL Frýdlant). Zabodovaly na 11. ročníku soutěže Regionální potravina Libereckého kraje, kterého se letos zúčastnilo 81 produktů od 24 výrobců. Jde o úspěch a potvrzení kvality tohoto oblíbeného výrobku učňů SŠHL Frýdlant.

Kritéria pro účast v soutěži Regionální potravina jsou následující: přihlášený výrobek musí být vyroben v regionu, podíl místních surovin musí tvořit minimálně 70 % a základním předpokladem úspěchu je vynikající kvalita. To všechno učňovské housky splnily.

Výrobky za Liberecký kraj, které byly do soutěže přihlášené, hodnotila komise složená ze zástupců Ministerstva zemědělství ČR, Krajského úřadu Libereckého kraje, Státního zemědělského intervenčního fondu, Státní zemědělské a potravinářské inspekce, Státní veterinární správy, Agrární komory ČR a Potravinářské komory ČR. Regionální potravina je projektem Ministerstva zemědělství ČR.

Více informací se můžete dozvědět na www.regionalnipotravina.cz nebo www.apic.cz.

Zdroj: Město Frýdlant

Obec Višňová pokračuje v rozvoji návsi

Obec Višňová pokračuje v rozvoji návsi

Začátkem července začnou probíhat zemní práce na odstavné a parkovací ploše ze zasakovacích dílců v okolí stávajícího altánu na návsi ve Višňové. Stavebními úpravami vznikne 10 parkovacích míst pro automobily s umístěním nabíjecí stanice pro elektromobily a další...

číst více
Ondřej Vetchý zavítal do Kunratic / Fotoreportáž

Ondřej Vetchý zavítal do Kunratic / Fotoreportáž

Obec Kunratice se dne 28. února 2024 stala hostitelem významné kulturní události, která přilákala více než 150 diváků do místního kulturního domu. Tato výjimečná akce, nazvaná "Přijede k nám Ondřej Vetchý", představila jednoho z nejuznávanějších českých herců, pana...

číst více

Pin It on Pinterest