Koordinační schůzka týkající se dalšího postupu v souvislosti s připravovanou výstavbou továrny na odlitky hliníkových slitin firmy DGS ve Frýdlantu proběhla ve čtvrtek 3. září 2020 v místě, kde má fabrika vyrůst. Město Frýdlant na této schůzce zastupoval starosta Dan Ramzer, firmu DGS jednatel a ředitel firmy Luboš Pfohl, třetím partnerem jednání byl zástupce Libereckého kraje, hejtman Martin Půta. 

“Během krátké informační schůzky jsme si sdělili všechny podrobnosti, potřebné k dalšímu postupu a další koordinaci mezi firmou DGS, Libereckým krajem a městem Frýdlant. Firma má za sebou řadu jednání, poslední proběhla včera na krajském úřadě a teď bude čekat, až proběhnou všechna stavební povolení a řízení, aby mohly být realizovány veškeré přeložky inženýrských sítí, to znamená plynu a vysokého napětí. Následovat bude vybudování vodovodních a kanalizačních přípojek tak, aby mohla začít stavba a firma DGS se mohla do areálu nastěhovat v roce 2022,” říká starosta Frýdlantu Dan Ramzer. 

Původně měla začít firma fungovat už v příštím roce. Kvůli koronavirové krizi se však chystané otevření fabriky na výrobu tlakových odlitků z hliníkových slitin, které mají využití v automobilovém průmyslu, posunulo o zhruba 9 měsíců. 

Město Frýdlant a Liberecký kraj podepsali s firmou DGS už loni Memorandum o spolupráci. Přečíst si o něm můžete zde

Fotografie najdete zde.

Zdroj: Město Frýdlant

Obec Višňová pokračuje v rozvoji návsi

Obec Višňová pokračuje v rozvoji návsi

Začátkem července začnou probíhat zemní práce na odstavné a parkovací ploše ze zasakovacích dílců v okolí stávajícího altánu na návsi ve Višňové. Stavebními úpravami vznikne 10 parkovacích míst pro automobily s umístěním nabíjecí stanice pro elektromobily a další...

číst více
Ondřej Vetchý zavítal do Kunratic / Fotoreportáž

Ondřej Vetchý zavítal do Kunratic / Fotoreportáž

Obec Kunratice se dne 28. února 2024 stala hostitelem významné kulturní události, která přilákala více než 150 diváků do místního kulturního domu. Tato výjimečná akce, nazvaná "Přijede k nám Ondřej Vetchý", představila jednoho z nejuznávanějších českých herců, pana...

číst více

Pin It on Pinterest