Až na začátku druhé třídy byli pasováni na čtenáře žáci druhých tříd ZŠ, ZUŠ a MŠ Frýdlant. Původně se přitom měli stát čtenáři na slavnostní události v obřadní síni radnice už na konci první třídy. Kvůli uzavření škol z důvodu pandemie koronaviru v druhém pololetí školního roku 2019/2020 se ale události dočkali až na začátku druhé třídy, ve čtvrtek 1. října 2020. Pasování, které opět připravila Městská knihovna Frýdlant, se zúčastnila spisovatelka Danka Šárková a děti na čtenáře pasoval rytíř se svou dámou v podání Petra a Jany Stodolových.

“V průběhu slavnostního pasování byly děti svědky křtu nové knihy spisovatelky z Krkonoš Danky Šárkové. Její nová knížka nese název Alenka, Krakonoš a lev a volně navazuje na knihu Alenka a Krakonoš. Spisovatelka dětem knížky představila,  společně si povídali o Krkonoších a hrálo se i divadlo. Děti tak měly možnost setkat se s tím, kdo knížky sám vymýšlí a tvoří, což pro ně bylo zajímavé,” říká za Městskou knihovnu Frýdlant Radka Wittmayerová. Městská knihovna zve na pasování dětí na čtenáře spisovatele dětské literatury pravidelně.

Samotného pasování se pak ujal rytíř v podání frýdlantského zastupitele Petra Stodoly. “Děti před ním poklekly a on je slavnostně pasoval na čtenáře, kterými se v průběhu minulého roku staly,” dodává Radka Wittmayerová.

Pasování na čtenáře se v obřadní síni radnice zúčastnily děti ze všech tří druhých tříd frýdlantské základní školy. Děti si z akce odnesly nejen pamětní list, ale také knížku Katka a klokan ze šuplíku spisovatelky Lenky Rožnovské.

 

Fotogalerie zde.

Zdroj: www.mesto-frydlant.cz

Ondřej Vetchý zavítal do Kunratic / Fotoreportáž

Ondřej Vetchý zavítal do Kunratic / Fotoreportáž

Obec Kunratice se dne 28. února 2024 stala hostitelem významné kulturní události, která přilákala více než 150 diváků do místního kulturního domu. Tato výjimečná akce, nazvaná "Přijede k nám Ondřej Vetchý", představila jednoho z nejuznávanějších českých herců, pana...

číst více

Pin It on Pinterest