Velkoobchodní prodej zůstává bez omezení.

Ve velkých nákupních centrech budou otevřeny pouze potraviny, drogerie, lékárny a další provozovny uvedené v usnesení vlády.

Dojde i k uzavření mnoha služeb. Lidé se tak budou muset opět obejít bez kadeřníků, knihoven a dalších služeb.

 

Omezení pohybu

Vláda omezuje pohyb občanů a kontakt s dalšími lidmi na nezbytně nutnou dobu. Samozřejmě s výjimkou cest do práce, nezbytných cest za rodinou, nákupu základního sortimentu či nutné pomoci blízkým a cest k lékaři.

Povolené jsou vycházky v přírodě a v parcích, pobyt na chatách a chalupách, a to v maximálním počtu dvou osob s výjimkou členů domácnosti a spolupracovníků. Pobyt na čerstvém vzduchu se doporučuje.

Vláda doporučuje zaměstnavatelům podporovat práci z domova, omezit výkon prací, které nejsou nezbytné pro jejich činnost, a omezit přímý kontakt se zákazníky.

 

Omezení úřadů

I nadále se má maximálně omezit přímý kontakt státní správy s veřejností. Úřední hodiny budou maximálně pět hodin, dva dny v týdnu.

 

Obec Višňová pokračuje v rozvoji návsi

Obec Višňová pokračuje v rozvoji návsi

Začátkem července začnou probíhat zemní práce na odstavné a parkovací ploše ze zasakovacích dílců v okolí stávajícího altánu na návsi ve Višňové. Stavebními úpravami vznikne 10 parkovacích míst pro automobily s umístěním nabíjecí stanice pro elektromobily a další...

číst více
Ondřej Vetchý zavítal do Kunratic / Fotoreportáž

Ondřej Vetchý zavítal do Kunratic / Fotoreportáž

Obec Kunratice se dne 28. února 2024 stala hostitelem významné kulturní události, která přilákala více než 150 diváků do místního kulturního domu. Tato výjimečná akce, nazvaná "Přijede k nám Ondřej Vetchý", představila jednoho z nejuznávanějších českých herců, pana...

číst více

Pin It on Pinterest