Od úterý 1. 12. 2020 se rozhodnutím hejtmana Libereckého kraje č. 35/2020/COV19 ruší povinnost vykonávání péče o děti a mládež za nouzového stavu, kterou školy dětem rodičů vybraných profesí poskytovaly. Mezi ně patří také Základní škola, Základní umělecká škola a Mateřská škola, Frýdlant. 

Rozhodnutí hejtmana Libereckého kraje bylo odůvodněno následovně: „Rozhodnutím hejtmana Libereckého kraje o vykonávání péče o děti a mládež za nouzového stavu č. 34/2020/COV19 ze dne 6. 11. 2020 byla výše uvedeným příspěvkovým organizacím nařízena povinnost vykonávat péči o děti rodičů vybraných profesí ve věku od 3 do 13 let, k nimž nemohou za krizové situace vykonávat péči rodiče nebo jiný zákonný zástupce.”

„Vzhledem ke skutečnosti, že Vláda České republiky svým usnesením č. 1196 ze dne 20. 11. 2020 rozhodla o realizaci tohoto krizového opatření do 29. 11. 2020 a v souvislosti s návratem žáků prvního stupně základních škol k prezenční výuce, netrvá nadále potřeba zajištění péče o děti rodičů vybraných profesí, o které se v době nouzového stavu nemohli starat rodiče nebo jiné osoby.”

Celý text rozhodnutí hejtmana LK najdete zde .

Zdroj: ZŠ, ZUŠ A MŠ Frýdlant

Ondřej Vetchý zavítal do Kunratic / Fotoreportáž

Ondřej Vetchý zavítal do Kunratic / Fotoreportáž

Obec Kunratice se dne 28. února 2024 stala hostitelem významné kulturní události, která přilákala více než 150 diváků do místního kulturního domu. Tato výjimečná akce, nazvaná "Přijede k nám Ondřej Vetchý", představila jednoho z nejuznávanějších českých herců, pana...

číst více

Pin It on Pinterest