Od 1. 1. 2021 dojde ke zrušení výlepu papírových oznámení k plánovaným odstávkám elektřiny. Jde o další krok ke zlepšení obsluhy klientů ČEZ Distribuce, a. s.. Zákazníci mají nově možnost nastavit si bezplatné informování o plánovaných odstávkách e-mailem, nebo poruch formou SMS. Jediné, co pro to klienti musí udělat, je registrace. Tato služba je zcela zdarma a je určena všem, kteří odebírají elektřinu na distribučním území společnosti ČEZ Distribuce.
 
„Dosud jsme odstávky oznamovali dle energetického zákona patnáct dní předem způsobem v místě obvyklým, tedy například vylepováním plakátů či na našich webových stránkách. Věřím, že nový způsob nejen zkvalitní naše služby, ale také usnadní život všem našim klientům, ať již z řad domácností či podnikatelů,“ říká Radim Černý, člen představenstva ČEZ Distribuce.
 
Pro každé odběrné místo zvlášť lze sjednat jednu e-mailovou adresu pro oznamování plánované odstávky nebo jejího zrušení (storna) a jedno telefonní číslo pro oznamování předpokládané doby obnovení dodávky elektřiny po zjištěné poruše.
 
Možnosti sjednání služby jsou dvě, a to prostřednictvím registrovaného přístupu v Distribučním portále nebo prostřednictvím veřejné webové samoobslužné aplikace na www.cezdistribuce.cz/sluzba. Zde je nutné znát své zákaznické číslo (pro ověření je možnost zdarma zavolat na klientskou linku 800 850 860 nebo zaslat e-mail na info@cezdistribuce.cz). Klienti z řad domácností vyplní datum narození, podnikatelé IČO a dále pak číslo elektroměru nebo číslo odběrného místa nebo EAN. Povinné je uvést e-mail, na který přijde potvrzení o nastavení služby.
 
V případě poruch způsobených klimatickými jevy (zvýšená poruchovost či kalamitní situace) nejsou z důvodu neustálého vývoje situace a možného přetížení sítě operátorů SMS distributorem zasílány. Informace o poruchách jsou průběžně zveřejňované na internetových stránkách www.cezdistribuce.cz a komunikovány prostřednictvím dalších komunikačních kanálů.
 
Soňa Holingerová, mluvčí Skupiny ČEZ

 

Zdroj: Tisková zpráva ČEZ Distribuce a. s.

 
 
 
 
Obec Višňová pokračuje v rozvoji návsi

Obec Višňová pokračuje v rozvoji návsi

Začátkem července začnou probíhat zemní práce na odstavné a parkovací ploše ze zasakovacích dílců v okolí stávajícího altánu na návsi ve Višňové. Stavebními úpravami vznikne 10 parkovacích míst pro automobily s umístěním nabíjecí stanice pro elektromobily a další...

číst více
Ondřej Vetchý zavítal do Kunratic / Fotoreportáž

Ondřej Vetchý zavítal do Kunratic / Fotoreportáž

Obec Kunratice se dne 28. února 2024 stala hostitelem významné kulturní události, která přilákala více než 150 diváků do místního kulturního domu. Tato výjimečná akce, nazvaná "Přijede k nám Ondřej Vetchý", představila jednoho z nejuznávanějších českých herců, pana...

číst více

Pin It on Pinterest