LIBERECKO – Libereckým kriminalistům se ve spolupráci s policisty z oddělení v Novém Městě pod Smrkem podařilo dopadnout pětici mužů, kteří jsou podezřelí z několika vloupání. 

V závěru minulého roku jsme požádali veřejnost o spolupráci při pátrání po pachatelích krádeží vloupáním do rekreačních objektů a rodinných domů v oblasti Nového Města pod Smrkem. Více o výzvě se můžete dočíst zde.

Nejen ve spolupráci s občany dotčené lokality, ale také vyhodnocováním velkého množství zajištěných stop na místech činů se nám podařilo dopadnout několik osob, které se zmiňovanou majetkovou trestnou činností zabývaly. Během opakovaných „nájezdů“ na zazimované a osiřelé domy neuniklo jejich zájmu široké spektrum věcí. Jakmile se jim podařilo překonat zabezpečení domů, brali takřka vše, co jim padlo pod ruku. Zcizovali šperky, hotovost, elektroniku, obrazy, ale i potraviny, alkoholické nápoje nebo například také sadu automobilových kol. Takřka veškeré věci se pětice mužů pokoušela rozprodat, což se jim více či méně úspěšně dařilo.  

Mužům ve věku od 18 do 43 let je kladena za vinu bezmála desítka provedených vloupání do domů a rekreačních chat a chalup, které spáchali za období od počátku měsíce října do první poloviny měsíce listopadu roku 2020. Trestné činnosti se dopouštěli převážně jednotlivě nebo ve společnosti některého z dalších z obviněných. Škoda, kterou krádežemi a poškozením zařízení domů napáchali, byla vyčíslena na částku 309 tisíc korun.

Pětice nyní čelí obvinění ze spáchání zločinu krádeže, neboť se tohoto trestného činu dopustili v době vyhlášeného nouzového stavu, přečinu porušování domovní svobody a přečinu poškození cizí věci. Budou-li soudem shledáni vinnými, může jim hrozit trest odnětí svobody od dvou do osmi let. Jedna osoba je stíhána vazebně.

Děkujeme občanům za spolupráci.

 

20. ledna 2021
por. Bc. Vojtěch Robovský
Oddělení tisku a prevence

Zdroj: Policie ČR

Ondřej Vetchý zavítal do Kunratic / Fotoreportáž

Ondřej Vetchý zavítal do Kunratic / Fotoreportáž

Obec Kunratice se dne 28. února 2024 stala hostitelem významné kulturní události, která přilákala více než 150 diváků do místního kulturního domu. Tato výjimečná akce, nazvaná "Přijede k nám Ondřej Vetchý", představila jednoho z nejuznávanějších českých herců, pana...

číst více

Pin It on Pinterest