Titulem Světová škola se již několikátý rok pyšní studenti Gymnázia Frýdlant. Jedná se o studentský celoevropský projekt, který řeší lokální problémy s globálním přesahem. Jeho cílem je připravit žáky na reálný život a také podnítit jejich zájem o problémy, kterým čelí oni sami či jejich okolí.

Zapojené školy se během svých celoročních aktivit věnují řadě témat. Studenti Gymnázia Frýdlant se v projektu Boříme bariéry aneb Spolu to jde líp snažili například přispět k začlenění lidí s handicapem do společnosti – uspořádali workshopy pro školy na Frýdlantsku, na kterých se snažili zábavnou formou propojit žáky s lidmi s handicapem, a také charitativní běh pro veřejnost. Nyní studenti přichází s dotazníkem, aby zjistili, co ví o handicapovaných také obyvatelé Frýdlantska.

“Ahoj, jsme studenti gymnázia a zapojily jsme se do programu Světová Škola. Tento celoevropský studentský projekt se zabývá lokálními problémy s globálním přesahem. Náš tým se zabývá tématem začleňování lidí s handicapem do společnosti. Vytvořily jsme tento dotazník abychom zjistily, jaké je povědomí o handicapovaných v komunitě a jak je kdo vnímá. Jak nám můžete pomoct? Stačí věnovat pár minut právě tomuto dotazníku. Odpovědi jsou pro nás důležité například pro uspořádání akce či workshopu. Za celou Světovou Školu Vám děkuji.”

Za studenty gymnázia, Johana Rosenbaumová

Dotazník: https://forms.office.com/Pages/ResponsePage.aspx?id=m-NWjvtOs0myGMpVSCU3rFPke9pL2U1Bjkv45vi89GtUMTc5MU00SzZWOFdKOE1LNVA5VVlKMEVXWC4u

 

Více o Světové škole Gymnázium Frýdlant: https://www.gymfry.net/studenti/svetova-skola-gf/

Zdroj: Gymnázium Frýdlant

 

Ondřej Vetchý zavítal do Kunratic / Fotoreportáž

Ondřej Vetchý zavítal do Kunratic / Fotoreportáž

Obec Kunratice se dne 28. února 2024 stala hostitelem významné kulturní události, která přilákala více než 150 diváků do místního kulturního domu. Tato výjimečná akce, nazvaná "Přijede k nám Ondřej Vetchý", představila jednoho z nejuznávanějších českých herců, pana...

číst více

Pin It on Pinterest