Aktuální epidemickou situaci v České republice vyhodnotilo sousední Německo jako velmi rizikovou s mutujícím virem. Spolková republika Německo proto ještě více zpřísňuje způsob přechodu německo-českých státních hranic. Z toho důvodu společnost SMRŽO – MEDIC, jež provozuje tři odběrová místa na antigenní testování v Libereckém kraji, bude rozšiřovat provozní dobu odběrového místa v příhraničním Hrádku nad Nisou. Na odběr je stále nutné se rezervovat online prostřednictvím systému Reservanto.

„Společnosti SMRŽO – MEDIC, která zajišťuje antigenní odběry rychle zareagovala na nastalou situaci a je připravena rozšířit čas odběrů v Hrádku nad Nisou nejen v pracovním týdnu, ale i o víkendu,“ uvedl hejtman Libereckého kraje Martin Půta.

Nově bude třeba při příjezdu do Saska mít negativní výsledek antigenního či PCR testu ne starších 48 hodin, s výjimkou dětí do 6 let věku. Dále je třeba se před vstupem do Německa registrovat v digitálním systému https://www.einreiseanmeldung.de/#/ Všichni přijíždějící musí do 14denní karantény, kterou nelze žádným způsobem zkrátit.

Výjimku z karantény mají:

  • profesionální řidiči přepravující zboží
  • lidé pracující ve zdravotnictví, pečovatelských službách anebo v zemědělství pečující o zvířata.

Tito pracovníci mají povinnost předkládat test každý den.

„Samozřejmě chceme, aby se dostalo na všechny, kteří nyní budou muset každodenně předkládat při cestě do Německa negativní test. Proto je u nás téměř pravidlem, že se snažíme vyhovět i těm několika desítkám zájemcům, kteří v systému pro provedení antigenního testu sice nejsou, ale potřebují jej,“ řekl Jan Hamřík ze společnosti SMŽO – MEDIC.

Antigenní test je zdarma pro všechny pojištěnce v České republice, ovšem pouze za předpokladu, že od předchozího antigenního testu uplynuly minimálně 3 dny. Cena antigenního testu pro klienty nesplňující tuto podmínku je v Hrádku nad Nisou 350 Kč. Telefonní kontakt na odběrové místo a pro informace o výsledcích: 776 822 283. Detailní informace na www.smrzomedic.cz

 

Tisková zpráva vytvořena s pomocí informací z www.mzv.cz

Mgr. Andrea Fulková

vedoucí oddělení tiskového a vnějších vztahů
andrea.fulkova@kraj-lbc.cz

 

Zdroj: www.kraj-lbc.cz

Ondřej Vetchý zavítal do Kunratic / Fotoreportáž

Ondřej Vetchý zavítal do Kunratic / Fotoreportáž

Obec Kunratice se dne 28. února 2024 stala hostitelem významné kulturní události, která přilákala více než 150 diváků do místního kulturního domu. Tato výjimečná akce, nazvaná "Přijede k nám Ondřej Vetchý", představila jednoho z nejuznávanějších českých herců, pana...

číst více

Pin It on Pinterest