Spolková republika Německo změnila hodnocení covidové situace v České republice. Ta je nyní dle měřítek německé strany považována za oblast s vysokým výskytem, což s sebou nese i zrušení potřeby antigenního testu při vstupu na německé území. S tím souvisí i ukončení provozu odběrového místa pro testování řidičů kamionů na hraničním přechodu v Hrádku nad Nisou. Průjezd Německem bez testu bude možný i pro osobní dopravu, avšak turismus zatím není možný. Je možné, že si Svobodný stát Sasko, se kterým má Liberecký kraj hranice, stanoví vlastní pravidla pro pendlery. 

V Libereckém kraji funguje pro řidiče TIR odběrové místo v Hrádku nad Nisou, přímo vedle silnice I/35. Nyní již nebude potřeba, a proto bude k neděli 28. března 2021 zrušeno. V provozu bylo od poloviny měsíce února a zpočátku mělo nepřetržitou provozní dobu. Po vyhodnocení zájmu řidičů se ustálila na šestnácti hodinách denně. Odběrový tým sloužil od pondělí do pátku v časech 6.00 až 22.00. Krátce bylo pro potřeby řidičů v provozu i odběrové místo na hraničním přechodu v Harrachově.

Mgr. Andrea Fulková
oddělení tiskové a vnějších vztahů Krajského úřadu Libereckého kraje

Ondřej Vetchý zavítal do Kunratic / Fotoreportáž

Ondřej Vetchý zavítal do Kunratic / Fotoreportáž

Obec Kunratice se dne 28. února 2024 stala hostitelem významné kulturní události, která přilákala více než 150 diváků do místního kulturního domu. Tato výjimečná akce, nazvaná "Přijede k nám Ondřej Vetchý", představila jednoho z nejuznávanějších českých herců, pana...

číst více

Pin It on Pinterest