Po roce nás opět čekalo vzrušující výroční setkání Knihosaurů. Tentokrát se nádvoří radnice ve Frýdlantu proměnilo v úžasnou scénu plnou knihomolů a malých tvůrců, kteří se hemžili všude kolem. Celkem 16 tříd z celého Frýdlantska přišlo s originálními komiksy, které vyprávěly o jejich dobrodružstvích s Knihosaury.

Starší žáci dokonce vtiskli komiksové podoby známým literárním dílům, jako je Kafkova Proměna nebo Erbenova Polednice. Představte si to – vaše oblíbené postavy z klasických děl najednou jako komiksoví hrdinové!

Na pódiu se to jen hemžilo energií a radostí – hrálo se, zpívalo i tančilo. Třeťáci z Frýdlantu si pro nás připravili úžasnou variaci na pohádku o Karkulce, která nás okamžitě vtáhla do jejich světa fantazie. Děti z Bílého Potoka pak rozezpívaly publikum svou vlastní písničkou o knihách, které jim Knihosaurus nadělil. A co teprve třeťáci z Dětřichova, kteří nám konečně objasnili, odkud berou spisovatelé inspiraci. To byla opravdu zábavná a poučná lekce.

Jako třešničku na dortu jsme se s Divadlem Čučka přenesli na Divoký západ, přesněji do Cukrárny U Šilhavého Jima. Tam jsme byli svědky uzavření jednoho pokrevního bratrství, jak o něm ve svých knihách psal Karel May. Dokonce i Sakramentský Bill nakonec pochopil, že čtení má své kouzlo a není vůbec k zahození.

Třetí ročník ve Frýdlantu se skutečně a vydařil a všichni se ho báječně užili.

Fotoaparátem tuto jedinečnou událost zachytila Kamila Kolaříková.

Zdroj: www.mapfrydlantsko.cz

Ondřej Vetchý zavítal do Kunratic / Fotoreportáž

Ondřej Vetchý zavítal do Kunratic / Fotoreportáž

Obec Kunratice se dne 28. února 2024 stala hostitelem významné kulturní události, která přilákala více než 150 diváků do místního kulturního domu. Tato výjimečná akce, nazvaná "Přijede k nám Ondřej Vetchý", představila jednoho z nejuznávanějších českých herců, pana...

číst více

Pin It on Pinterest