Město Frýdlant o prázdninách opět láká návštěvníky města i místní na komentované prohlídky Frýdlantu s kostýmovaným průvodcem, který představuje historickou osobnost frýdlantského hejtmana Hanse z Gersdorfu. Připraveny jsou na přelomu července a srpna, konkrétně v pondělí 27. července a v pondělí 3. srpna 2020. Začínají vždy v 11.00 a v 15.00 hodin.

„Prohlídky zajímavých míst Frýdlantu jsme záměrně naplánovali na pondělí, kdy je většina památek zavřených, včetně frýdlantských muzeí nebo betlému. Abychom měli co nabídnout turistům, kteří v tento den do Frýdlantu přijedou a chtějí kus jeho historie poznat,“ říká Jana Mrňávková z Turistického informačního centra Frýdlant (TIC Frýdlant).

Prohlídkový okruh vede návštěvníky na náměstí T. G. Masaryka, do prostor radnice a na její věž, do kostela Nalezení sv. Kříže a ukazuje jim i městské hradby. „Každý, kdo se komentované prohlídky zúčastní, se může těšit na několik nevšedních zážitků. Projde například katovskou brankou nebo si prohlédne mauzoleum Redernů v kostele Nalezení sv. Kříže, které jinak není běžně přístupné,“ doplňuje.

Doprovodem je účastníkům komentované prohlídky kostýmovaný průvodce, představující skutečnou historickou osobnost, frýdlantského hejtmana Hanse z Gersdorfu. Ten žil ve Frýdlantu na přelomu 16. a 17. století a byl představitelem města jak za éry Redernů, tak v počátcích vlády Albrechta z Valdštejna.

Kapacita prohlídky je omezena, v jeden čas se na ni může vydat maximálně 20 lidí. „Prohlídky jsou plánovány na zhruba hodinu a půl a vstupenky je možno rezervovat buď mailem na mic@mesto-frydlant.cz nebo prostřednictvím telefonního čísla 488 886 603. K dostání jsou ale výhradně na Turistickém informačním centru Frýdlantu. Základní vstupné je 90 korun, zvýhodněné pro děti, seniory a držitele průkazů ZTP nebo ZTP/P potom 60 korun,“ uzavírá Jana Mrňávková.

 
Obec Višňová pokračuje v rozvoji návsi

Obec Višňová pokračuje v rozvoji návsi

Začátkem července začnou probíhat zemní práce na odstavné a parkovací ploše ze zasakovacích dílců v okolí stávajícího altánu na návsi ve Višňové. Stavebními úpravami vznikne 10 parkovacích míst pro automobily s umístěním nabíjecí stanice pro elektromobily a další...

číst více
Ondřej Vetchý zavítal do Kunratic / Fotoreportáž

Ondřej Vetchý zavítal do Kunratic / Fotoreportáž

Obec Kunratice se dne 28. února 2024 stala hostitelem významné kulturní události, která přilákala více než 150 diváků do místního kulturního domu. Tato výjimečná akce, nazvaná "Přijede k nám Ondřej Vetchý", představila jednoho z nejuznávanějších českých herců, pana...

číst více

Pin It on Pinterest