Až na začátku druhé třídy byli pasováni na čtenáře žáci druhých tříd ZŠ, ZUŠ a MŠ Frýdlant. Původně se přitom měli stát čtenáři na slavnostní události v obřadní síni radnice už na konci první třídy. Kvůli uzavření škol z důvodu pandemie koronaviru v druhém pololetí školního roku 2019/2020 se ale události dočkali až na začátku druhé třídy, ve čtvrtek 1. října 2020. Pasování, které opět připravila Městská knihovna Frýdlant, se zúčastnila spisovatelka Danka Šárková a děti na čtenáře pasoval rytíř se svou dámou v podání Petra a Jany Stodolových.

“V průběhu slavnostního pasování byly děti svědky křtu nové knihy spisovatelky z Krkonoš Danky Šárkové. Její nová knížka nese název Alenka, Krakonoš a lev a volně navazuje na knihu Alenka a Krakonoš. Spisovatelka dětem knížky představila,  společně si povídali o Krkonoších a hrálo se i divadlo. Děti tak měly možnost setkat se s tím, kdo knížky sám vymýšlí a tvoří, což pro ně bylo zajímavé,” říká za Městskou knihovnu Frýdlant Radka Wittmayerová. Městská knihovna zve na pasování dětí na čtenáře spisovatele dětské literatury pravidelně.

Samotného pasování se pak ujal rytíř v podání frýdlantského zastupitele Petra Stodoly. “Děti před ním poklekly a on je slavnostně pasoval na čtenáře, kterými se v průběhu minulého roku staly,” dodává Radka Wittmayerová.

Pasování na čtenáře se v obřadní síni radnice zúčastnily děti ze všech tří druhých tříd frýdlantské základní školy. Děti si z akce odnesly nejen pamětní list, ale také knížku Katka a klokan ze šuplíku spisovatelky Lenky Rožnovské.

 

Fotogalerie zde.

Zdroj: www.mesto-frydlant.cz

Letošní Kunratická stopa se těšila velkému zájmu

Letošní Kunratická stopa se těšila velkému zájmu

Kunratickou stopu si letos nenechaly ujít dvě stovky nadšených účastníků. Na fáborky vyznačenou trasu se dopoledne vydalo celkem 103 dětí v doprovodu 96 dospěláků. Během pěti kilometrového pochodu návštěvníci postupně plnili nejrůznější úkoly na celkem 10 kontrolách....

číst více

Pin It on Pinterest