cerna-nisaLesy České republiky zvou všechny zájemce z řad veřejnosti v pátek 30. května od 10 hodin na slavnostní otevření Haťového chodníku u vodní nádrže Bedřichov, zvané též Černá Nisa. Místo konání akce se nachází v blízkosti obce Bedřichov v okrese Jablonec nad Nisou v Libereckém kraji. Jedná se o nový, zrekonstruovaný, jeden kilometr dlouhý dřevěný chodník.

Milovníci a návštěvníci Jizerských hor se nyní mohou podél vodní nádrže Bedřichov zvané též Černá Nisa procházet po novém, zrekonstruovaném, jeden kilometr dlouhém dřevěném chodníku.

Rekonstrukce byla dokončena v říjnu minulého roku, kdy byl zcela nefunkční poválkový chodník podél levobřežní části vodního díla Bedřichov nahrazen dřevěnou stezkou pro pěší turisty. Díky tomuto zásahu se můžete projít po zbrusu nové dřevěné stezce, která je vhodná jak pro vozíčkáře, tak pro rodiny s kočárky.

Chodník vede od hráze přehrady k přítoku Černé Nisy a je zcela bezbariérový. Přístup na něj tak mají i lidé pohybující se na vozíku. Na trase se nacházejí také dvě vyhlídková mola umožňující jedinečné pohledy na vodní hladinu a dvě zastavení obsahující informace o místních zajímavostech. Zrekonstruovaný chodník, jehož součástí jsou také tři odpočinková místa s lavičkami, bude zahrnut do nově připravované Technicko-naučné stezky Maliník – Hřebínek. S její realizací počítají Lesy ČR na jaře roku 2014.

Vodní nádrž Bedřichov postavená v letech 1902–1906 na stejnojmenném říčce, která pramení na úbočí Olivetské hory v nejvyšších partiích Jizerských hor, se nachází 3 km severně od Bedřichova a 13 km od Liberce. Jedná se o nejvýše položenou přehradu v Čechách, leží v nadmořské výšce 775 m.

Zdroj: Kudy z nudy

Pin It on Pinterest