Na_startu_medium

U příležitosti 5. výročí vzniku Hospicové péče sv. Zdislavy a svátku patronky Libereckého kraje sv. Zdislavy se 30. května uskutečnil v okolí liberecké přehrady v Harcově benefiční Běh pro hospic.

Na dvě stovky běžců vítala ředitelka hospicu Taťána Janoušková a náměstkyně hejtmana LK pro zdravotnictví a sport Zuzana Kocumová, která převzala nad akcí záštitu. Závodníky pozdravil i primátor Města Jablonce nad Nisou Petr Beitl a náměstek primátorky Města Liberce Kamil Jan Svoboda. Závodili také krajské radní Ivana Hujerová a Alena Losová.

První vyběhli Martin Koukal, český reprezentant v běhu na lyžích, a náměstkyně Zuzana Kocumová, olympionička a juniorská mistryně světa, kteří opravdu spolu závodili, i když do cíle se vedli takřka za ruce.

„Podpořili dobrou věc, motivovali své přátele a známé a pomohli tak Hospicové péči sv. Zdislavy získat tolik potřebné finanční prostředky na jejich důležitou dobročinnou činnost,“ řekla náměstkyně hejtmana.

„Svátky se slavit mají, a tak jsme uspořádali, sobě pro radost a ostatním pro potěšení ze sportu a možnosti prospět dobré věci, sportovní odpoledne pro běžce amatérské i profesionální,“ uvedla ředitelka s tím, že na startovném se vybralo 20 600 Kč.

Navzdory varování meteorologů počasí přes malé přepršky přálo. Sportovci  – malí, velcí, tlustí, tencí, starší i mladší, rodiny s kočárky, psí kamarádi i miminka v bříšku průběžně startovali od dvora Liebiegovy vily.  Za odměnu si odnesli sladkosti, občerstvili bábovkou a čajem, a domů putovali s malými buky v květináčích, které pro sportovce sv. Zdislava sázela, aby rostly v silné rovné stromy, které budou na nově vysazeném místě dělat účastníkům radost.

„Užili jsme si příjemné odpoledne, a podle ohlasů si je  stejně  užili i naši příznivci, kteří nastoupili na start,“ hodnotila Janoušková s tím, že akci tohoto druhu pořádali poprvé, 1. ročník Běhu pro hospic odstartoval a již se všichni těší na 2. ročník příští rok. Viz také: http://www.hospiczdislavy.cz/jak-jsme-bezeli-pro-hospic/

Mgr. Langer Jiří
jiri.langer@kraj-lbc.cz
485226302 / 739541588

Zdroj: Liberecký kraj

Pin It on Pinterest