mumlavske-vodopady-360Mumlavský vodopád nacházející se nedaleko horského letoviska Harrachov, patří mezi nejvyhledávanější turistické cíle západní části Krkonošského Národního Parku, a to celoročně. Řeka Mumlava se tu s mocným hukotem valí z více než 7 metrů vysokého a 10 metrů širokého žulového skalního bloku. K jedněm z nejmohutnějších a nejkrásnějších vodopádům v ČR se dobře dostanete pěšky i na kole. Vyrazíte-li sem v jakoukoli roční dobu, určitě si s sebou vezměte fotoaparát.

Mumlavský vodopád je krásným dílem přírody, na nějž se člověk dokáže dlouho s obdivem dívat. K obdivování je tu toho ale víc. V řečišti Mumlavy nelze přehlédnout tzv. Čertova oka nebo také Obří hrnce.
Obří hrnce jsou po celém toku Mumlavy a v letních měsících jsou skvělou příležitostí k osvěžení. Tyto prohlubně (až 6 metrů veliké) vznikají dlouhodobým působením vody a kamínků.
KRKONOŠE | Mumlavské vodopády
S nejmohutnějším objemem vody se můžete setkat při jarním tání. Naopak v zimě vodopád zamrzá a stává se z nějtřpytivý ledopád.
K Mumlavskému vodopádu vede několik tras: pěší cesta (modře značená) od harrachovského autobusového nádraží – vhodná i pro maminky s kočárky a Harrachovská cesta od prodejny Norma.
Budete-li pokračovat proti toku Mumlavy, dostanete se k dalším vodopádům.
Tip pro fotografy: doporučujeme odpolední a časné zapadající sluníčko.

Pin It on Pinterest