0001

HABARTICE – Dopravní policisté byli přivoláni k vážné nehodě. Pod koly traktoru zemřel 58letý muž. 

Ve čtvrtek krátce před jedenáctou hodinou dopoledne přijal operační důstojník na lince 158 oznámení o dopravní nehodě se smrtelnými následky.

K tragické události došlo v Habarticích. Řidič traktoru s mulčovačem  vyjížděl ze dvora zemědělského areálu. Přitom poryv větru přivřel vrata, která narazila do mulčovacího zařízení za traktorem a odrazila jej na zeď. Bohužel se poblíž pohyboval 58letý muž, kterého závěsné zařízení přitlačilo ke zdi budovy. Následně pak ještě řidič traktoru začal couvat, aby mohl vyjet a přitom zadním kolem traktoru přejel již zraněného muže. Jeho zranění byla tak závažná, že přímo na místě zemřel.

Policisté při vyšetřování nehody zjišťovali i to, zda není  řidič traktoru pod vlivem alkoholu. Dechová zkouška vyšla negativně. U mrtvého 58letého muže nařídili policisté soudní pitvu, aby zjistili přesnou příčinu jeho smrti.

Tragickou událost přímo na místě zadokumentovali dopravní policisté a s ohledem na následek postoupili dokumentaci Službě kriminální policie a vyšetřování v Liberci. Ta v dané věci zahájí úkony trestního řízení.

25. 9. 2014
mjr. Bc. Vlasta Suchánková
KŘP Libereckého kraje, tisková mluvčí

Zdroj: Policie ČR

Pin It on Pinterest