ambasáda hlavníMožnosti vzájemné spolupráce Frýdlantu nebo Frýdlantska, Velvyslanectví Nizozemského království a Nizozemsko – české obchodní komory projednávali ve čtvrtek 21. ledna 2016 na ambasádě Nizozemského království v Praze zástupci všech tří institucí. Jednání vedl za Frýdlant starosta Dan Ramzer, který tím navázal na říjnovou návštěvu velvyslance Nizozemského království Eduarda W. V. M. Hoekse ve Frýdlantu.

“Hovořili jsme o možnostech spolupráce na úrovni obchodu a ivnestičních příležitostí, ale také o možnostech kulturní výměny a o rozvoji cestovního ruchu. Frýdlant například nabídl studentům z Holandska možnost zúčastnit se coby frekventanti Letní jazzové dílny Karla Velebného, která má dlouholetou tradici. Diskutovali jsme také o možnosti zajištění koncertu holandského špičkového umělce na území Frýdlantu,” prozradil Dan Ramzer.

Možných společných aktivit Frýdlantu nebo celého Frýdlantska s Velvyslanectvím Nizozemského království nebo Nizozemsko – českou obchodní komorou je daleko více. Vzájemná spolupráce je ale zatím na začátku. “Nicméně věřím, že se ji podařilo úspěšně nastartovat a v budoucnu přinese všem stranám mnoho zajímavých příležitostí,” uzavřel starosta Frýdlantu.

Více fotografií najdete zde.

Zdroj: Město Frýdlant

Pin It on Pinterest