Do projektu 72 hodin, tedy do tří dnů dobrovolnické činnosti, se ve Frýdlantě zapojili i žáci Základní školy speciální. Rozděleni na skupiny věnovali svou energii obnově přírody, úklidu i zpříjemnění dne seniorům z Domova U Spasitele. U řeky Smědé za mostem v ulici Míru například vysadili další lípu. 

“Projekt 72 hodin je projektem České rady dětí a mládeže a letos probíhá už jeho šestý ročník. Naše škola, děti i kantoři, se tohoto projektu účastní od samého počátku,” říká ředitelka Základní školy speciální, Frýdlant, okres Liberec, příspěvková organizace Mgr. Jaroslava Smolová. Společně v rámci projektu i tentokrát děti se svými učiteli ukázali, že není těžké někomu pomoci, udělat kus dobré práce, někoho jen tak potěšit nebo udělat radost.
Ve čtvrtek 12. října 2017 opustili na celé dopoledne školu a šli do přírody a za lidmi, kteří potřebují pomoct a rozveselit. “Jedna skupina spolu s ředitelkou naší školy a starostou Frýdlantu Danem Ramzerem zasadila pro město Frýdlant strom – lípu malolistou u řeky Smědé. Další tři skupiny sbíraly odpadky v okolí celého města a poslední skupina navštívila klienty v Domově U Spasitele se svým kulturním vystoupením (tanec, přednes básní, hra na flétny). Prožili jsme smysluplný den, který nám něco dal a máme dobrý pocit z vykonané práce,” vypočítává za školu zástupkyně ředitelky školy Mgr. Jarmila Kesnerová.

“Z podobných akcí mám vždycky radost a z toho, jak se do nich zapojují i lidé ve Frýdlantu, pak dvojnásobnou. Do projektu 72 hodin se také letos zapojily nejen děti ze Základní školy speciální, ale také ze Základní školy, Základní umělecké školy a Mateřské školy Frýdlant. Všem, kteří se nějak podíleli na tom, aby byl Frýdlant hezčí, uklizenější nebo radostnější, ze srdce děkuji,” doplnil starosta Frýdlantu Dan Ramzer.

Lípa, kterou pomáhal dětem ze ZŠ speciální na břehu řeky Smědé zasadit, je už druhou na tomto místě. Tu první sázely děti ze stejné školy v rámci téhož projektu před dvěma lety.

Více fotografií najdete zde.

Zdroj: Město Frýdlant

Pin It on Pinterest