Proč je dobré učit se řeč našich sousedů již od školky – to je hlavní téma německo-česko-polské konference, která se uskuteční 14. března v německé Žitavě. Konference s názvem „Sousední jazyk od základů: Na co? K čemu? Proč?“ je určena mateřským a základním školám v Euroregionu Nisa, politikům i dalším osobám zodpovědným za vzdělávání. Kromě přednášek a praktických workshopů nabídne i příležitost k vzájemné výměně zkušeností. Do programu se již zapojilo 45 vzdělávacích institucí.

„V regionu Trojzemí kolem partnerských měst Žitavy a Liberce se nachází velký potenciál pro užší spolupráci a integraci ve všech oblastech veřejného života, od vzdělávání přes cestovní ruch až po pracovní příležitosti. Je však k tomu potřeba přizpůsobit vzdělávací systém a zaškolit pedagogy,“ říká Michaela Janyska, koordinátorka mezinárodní spolupráce na žitavské radnici. „Naším cílem je ukázat, jak snadné může být toto osvojování sousedních jazyků, když se s ním začne v co nejútlejším věku.“

Konferenci pořádá město Žitava ve spolupráci se Saským zemským úřadem pro rané vzdělávání a koná se pod záštitou Thomase Zenkera, primátora města Žitava, a Tibora Batthyányho, primátora města Liberec, a to v rámci projektu Sousedské jazyky v Euroregionu Nisa (ERN 0494), podporovaného Evropskou Unií z Evropského fondu pro regionální rozvoj.

Každý, kdo má zájem se konference zúčastnit, se může přihlásit až do 22. února na email: m.janyska@zittau.de.

Termín konání: středa 14. březen 2018, od 08.30 do 16.00

Místo konání: žitavská radnice, Markt 1, 02763 Žitava

Zdroj: PARLIAMO – Bc. Tereza Valchová

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 2)
[pt_view id=”b74251faj2″]
[pt_view id=”673d3cctsq”]
[pt_view id=”b6ea8f194d”]
[pt_view id=”b90a221j8l”]
[pt_view id=”f3784a8dor”]
[pt_view id=”76600d0f1w”]

Pin It on Pinterest