Na mimořádném zasedání zastupitelstva města, které se konalo dne 17. 12. 2008, předal starosta města Pavel Lžičař paní Heleně Svobodové medaili Za zásluhy pro město, kterou ji udělilo zastupitelstvo města za dlouholetou a příkladnou práci s mládeží.

V sobotu 20. 12 .2008 se na malém sále v České besedě konala přehlídka hudebních skupin z Čech, Polska a Německa. Jedná se o přehlídku, která se pravidelně koná v předvánočním čase již od r. 1999. Na pódiu se vystřídaly skupiny: BLOODY ROSE z Českých Budějovic (jako host), MAS QUE NADA z Bischofswerdy, 13 POZIOMO z Gryfówa Slaskiego, RAIN z Raspenavy a LOKOMOTIVA PLANET z Prahy (jako host). Nutno podotknou, že úroveň hudební produkce byla za roky trvání přehlídky zcela přesvědčivě nejvyšší. Škoda, že návštěva byla za uplynulé ročníky ta nejnižší. Ti co nepřišli mohou jen litovat, /přesvědčte se: www.bloodyrose.net www.masquenada-dresden.de www.13poziomo.pl www.rainband.wz.cz www.lokomotivanlantet.cz

V sobotu 10. 1. 2009 se uskutečnilo setkání představitelů partnerských měst v Bischofswerdě. Na programu jednání bylo sestavení programu spolupráce na letošní rok. Naše město zastupovali – starosta Pavel Lžičař, místostarosta Ing. Jiří Štibřík, koordinátorka Radka Čapková a překladatel Oldřich Můller.

Zdroj: Raspenavský zpravodaj 1/2009
Další informace: www.raspenava.cz

Pin It on Pinterest