LIBEREC// Návštěvníky takřka úplně zaplněný vestibul Krajského úřadu Libereckého kraje tvořil kulisu vernisáže výstavy fotografií hejnického autora Miroslava Macháčka. Fotografovi navíc při zahájení výstavy vyhrávala amatérská kapela, nazvaná KÚLK Band, která je – jak název prozrazuje – složená z úředníků Krajského úřadu. Novou výstavu uvedla slovy statutární náměstkyně hejtmana Lidie Vajnerová.
„Je to už pátá výstava od otevření zrekonstruovaného vestibulu, ale tolik lidí tu ještě na žádné vernisáži nebylo,” řekla náměstkyně.
Amatérská kapela KÚLK Band zahrála melodie z muzikálu Miss Saigon. „Fotografie jsou krásné. Věřím, že fotografováním krás našeho kraje podpoří autor rozvoj cestovního ruchu mezi cizinci,” doplnila s úsměvem Lidie Vajnerová.
Miroslav Macháček je členem Jizerského fotoklubu Hejinice. Řadu let fotografoval pro Divadlo F. X. Šaldy v Liberci, liberecký Dům kultury a PKO a také pro agenturu Pragokoncert. V posledních letech pracuje pro cestovní kanceláře a pořizuje záběry z cest po vzdálených zemích.

Pin It on Pinterest