ČERNOUSY – Při požáru textilních odpadů v Černousích si odbyl premiéru „týlový kontejner“, v němž našli útočiště zasahující profesionální a dobrovolní hasiči. S ohněm bojovali v mrazu i v dešti 67 hodin a v kontejneru za téměř dva miliony korun se mohli především ohřát a odpočinout si..
“K požáru vyjela první jednotka v sobotu po 21:00, kontejner jsme dovezli nákladním autem na místo již v neděli v 01:30,” řekla mluvčí Hasičského záchranného sboru Iva Michalíčková. Ve vytápěném kontejneru se nachází stůl a osm sedaček, WC a kuchyňka, kde se dají dělat teplá jídla i nápoje.
Kontejner získali hasiči z Libereckého kraje na konci loňského roku. “V Černousích jsme zjistili, že v něm chybí ještě některé drobné, ale důležité vybavení,” podotkla Michalíčková. S kontejnerem počítají hasiči i při mistrovství světa v klasickém lyžování.
Ve skladu v Černousích shořelo asi 500 tun textilního odpadu. Vzňal se pouze dva dny poté, co Česká obchodní inspekce doporučila jeho majiteli odvoz na jiné místo. Sklad někdo úmyslně zapálil. Zasahovalo sedm dobrovolných sborů a dva profesionální sbory.

Pin It on Pinterest