ŠUMNÁ/RASPENAVA – Dominik Mak z Mateřské školy Raspenava zvítězil v jedné z kategorií celostátní dětské výtvarné soutěže Příroda kolem nás.  Svému obrázku dal název “Jó, liška!” V devátém ročníku soutěže se sešlo celkem 1 705 prací ze 194 škol a školských zařízení z celé ČR. Vyhlašovatelem byl Dům dětí a mládeže v Šumné a Správa Národního parku Podyjí. Posláním soutěže bylo zachytit zážitky dětí, které získaly návštěvou chráněných území, a umocnit v nich vliv přírody na rozvoj jejich ekologického cítění a vnímání.
V dalších kategoriích obsadili první místa tito soutěžící: Klára Vašinová (ZŠ Dřevohostice) s prací “Divoké kachny”, František Malhocký (ZŠ Dřevohostice) s prací “Vydra říční”, Josef Fencl (ZŠ Dřevohostice) s prací “Malý lovec – lasice hranostaj” a Eva Majerová (ZŠ Slovácká ul., Břeclav) s prací “Lužní niva pod Pálavou”.
Výběr nejlepších prací je až do října vystaven v prostorách Návštěvnického střediska Správy Národního parku Podyjí v Čížově. Výstava byla zahájena u příležitosti Dne Země. Oceněné práce je také možno shlédnout na internetových stránkách pořadatelských organizací: http://sis.znojmo.cz/ddmsumna nebo http://www.nppodyji.cz.

Pin It on Pinterest