MIKROREGION FRÝDLANTSKO – Rekonstrukce školní tělocvičny ve Frýdlantu, vybudování turistické ubytovny nebo víceúčelového hřiště v Novém Městě pod Smrkem, modernizace hasičské zbrojnice v Raspenavě, oplocení pastvin, zázemí skanzenu v Jindřichovicích pod Smrkem a rozšíření kapacit materské školy ve stejné obci, jsou akce, na které přispěje z Programu rozvoje venkova Místní akční skupina Mikroregionu Frýdlantsko (MASiF).

Na podporu menších místních investičních projektu má MASiF na rok 2009 k dispozici 7 milionu Kč, které rozdělí v několika výzvách. 

Rozvojová strategie MASiF je zaměřena především na rozvoj místní zemědělské i nezemědělské produkce. Z dotace z Programu rozvoje venkova, kterou pro Frýdlantsko získal, však zatím podporuje spíše projekty měst a obcí. Důvodem je menší zájem zemědělců a podnikatelů – podmínky Programu rozvoje venkova totiž neumožňují financovat mobilní technologie, o které je mezi nimi největší zájem. Bariérou je i povinnost financovat projekt nejdříve z vlastních prostředků, bez možnosti získat zálohu.

Činnost MASiFu Frýdlantsku přináší nejen peníze na projekty, ale posiluje místní kapacity pro čerpání dotací z Evropských fondu.
(zdroj: Tisková zpráva MASiFu, 20. května 2009)

Pin It on Pinterest