[singlepic id=1723 w=101 h=133 float=left]FRÝDLANT – Od pátku 26. června je nově dán do provozu celkově zrekonstruovaný tenisový areál ve Frýdlantu. Uskutečnila se na něm rekonstrukce podkladů a povrchů pěti z devíti antukových kurtů. Na dvou kurtech se nainstalovalo osvětlení, a tím se prodloužila provozní doba areálu. U pěti kurtů je zavlažování zautomatizováno a betonový se proměnil na víceúčelové hřiště s umělou trávu, který se vhodný pro tenis volejbal a další sporty.
Tenisový klub Frýdlant provozuje kurty pod zámkem naproti autokempu na břehu řeky Smědé. Díky dotaci z MŠMT ČR (2.884 tis. Kč), kterou získal prostřednictvím ČSTV, příspěvku od města Frýdlant (300 tis. Kč) a vlastním zdrojům (756 tis. Kč) mohou slavnostně otevřít nově zrekonstruované kurty.
Tenisové kurty mají terasu pro diváky s výhledem na zámek, která se využije i v době letní tenisové školy pro děti s možností ubytování, které bylo i díky příspěvku města modernizováno, např. se zvětšila obytná plocha a došlo k mnohým novým nátěrům, vznikla nová reklamní plocha.
(Zdroj: oficiální web Frýdlantu)

Pin It on Pinterest