LIBERECKÝ KRAJ – Více než 50 000 držitelů turistických karet Benefit, které již několik let vydává Liberecký kraj, využívá výhod více než 400 poskytovatelů slev – 100 turistických cílů, 250 ubytovacích a stravovacích zařízení a 50 služeb cestovního ruchu. V sezóně si vybere 5 až 50 procentní slevu čtyři až pět tisíc uživatelů měsíčně. „Díky kartě Benefit Program mohou nejen návštěvníci regionu při sportovních, kulturních a dalších turistických aktivitách výrazně ušetřit. Namátkou vyberu jen několik nejnovějších nabídek tzv. adrenalinových aktivit, které jsou zapojeny na Benefit programu. Slevu například poskytují Bobová dráha Janov nad Nisou, agentura Yellow Point Špindlerův Mlýn, lanové centrum Proud Harrachov, Lanové centrum Žlutá plovárna Malá Skála, agentura Sommer Paradies vyhlídkové lety Mnichovo Hradiště, jízda na raftech na Jizeře Malá Skála, adrenalin park Janská + Ranč Malevil v Heřmanicích u Jablonného v Podještědí, jízda bojovým vozidlem v Novém Městě pod Smrkem, Paintball Liberec a další,“ uvedl tiskový mluvčí LK Jiří Langer.

Karta je podle něj k dostání na většině informačních center v regionu (Jizerské hory, Český ráj, Krkonoše, Lužické hory a Máchův kraj) za 35 Kč a je propojena s turistickým serverem www.liberecky-kraj.cz, kde lze najít kompletní přehled slev a možností využití karty i při ubytování a dalších aktivitách v regionu.

Navíc odd 1. července funguje v kraji tzv. Opuscard, neboli jednotná cestovní jízdní karta Integrovaného dopravního systému LK pro všechny druhy dopravy v Libereckém kraji. Zároveň byla zahájena integrace Benefit programu i do této Opuscard a připravuje se rozšíření jejího využití i na oblast cestovního ruchu.

„Předpokládá se například, že už letos v zimě bude možné čerpat slevy na lyžařské vleky a další sportovní zařízení. V blízké budoucností lze očekávat také zavedení předplacených turistických balíčků, rozšíření nabídky služeb i mimo cestovní ruch na obchody a další komerční společnosti a podniky, a také rozšíření platnosti Opuscard s Benefit programem do Trojzemí – tedy na příhraniční oblasti Saska a Polska,“ uvedl mluvčí kraje.

Podrobné informace o jednotlivých aktivitách a výhodách karty Benefit jsou zveřejněny na stránkách www.liberecky-kraj.cz.

(Tisková zpráva Libereckého kraje)

.

Pin It on Pinterest