[singlepic id=1882 w=101 h=133 float=left]Liberecký kraj – Regionálním neziskovým organizacím pomůže Nadace Euronisa, její dobrovolní dárci a DMS. Až 600 tisíc korun se bude rozdělovat v podzimním grantovém kole Nadace EURONISA. Uchází se o ně 72 neziskových organizací z celého regionu se 77 projekty.

„Předběžná částka, kterou Nadace EURONISA rozdělí, je 600 tisíc korun. Prostředky k tomu určené pochází z benefičních akcí, výnosů Nadačního investičního fondu, darů sponzorů a z prostředků získaných poslancem Cyrilem Zapletalem. Podporovány budou projekty v oblasti sociální a zdravotní, kulturní a vzdělávací,“ řekl ředitel Nadace Euronisa Aleš Rozkovec a upozornil, že počet uspokojených žadatelů bude záviset i na štědrosti dárců.

I proto Nadace EURONISA zprovoznila službu DMS. Novou a jednoduchou možnost, jak mohou dárci podpořit nadaci v její činnosti a tím podpořit činnost místních neziskových organizací. Stačí odeslat dárcovskou SMS ve tvaru DMS EURONISA na tel. č. 87777. Cena jedné DMS je 30 Kč, Nadace EURONISA obdrží 27 Kč.

Peníze rozdělí Nadace EURONISA mezi nejlepší projekty, které splnily všechny předem stanovené podmínky. Žádost mohly podat neziskové organizace, působící v sociální oblasti a pocházející z Libereckého kraje a Šluknovského výběžku.

„O tom, které projekty budou z tohoto podzimního grantového kola podpořeny a v jaké výši, rozhodne správní rada nadace při svém zasedání 2. listopadu 2009. Již nyní ale můžeme říci, že stejně jako loni, nebude mít správní rada lehké rozhodování, neboť celková suma, o kterou neziskové organizace žádají je 3,1 milionu korun. Jen pro srovnání ještě uveďme, že v minulém roce se podzimního grantového kola zúčastnilo 54 žádostí a celková suma, o kterou neziskové organizace žádaly, byla 2,4 milionu korun. Meziroční nárůst požadovaných prostředků tak činí 30%. Je to dáno především snižováním dotací od státu a menšími zisky firem, které jsou potencionálními sponzory neziskových organizací,“ uvedl koordinátor projektu „Pozvedněte slabé“ Jan Pelant.

Nadace EURONISA i letos chystá benefiční aukci uměleckých předmětů, která se uskuteční v listopadu v multimediálním sále Krajského úřadu v Liberci. Zatím se jich uskutečnilo dvanáct, výtěžek loňské se vyšplhal přes jeden milion korun a celkem se podařilo získat již 8,6 milionu korun.

„I výtěžek té letošní bude použit, stejně jako v minulých letech, na podporu sociálně zaměřených neziskových organizací působících v Libereckém kraji a Šluknovském výběžku,“ zdůraznil Aleš Rozkovec.

Pro více informací kontaktujte: Jan Pelant – koordinátor projektu „Pozvedněte slabé!“ a PR manažer

mobil: 604 473 478, tel.: 485 100 218, e-mail: jan.pelant@euronisa.cz

Zdroj: Mgr. Jiří Langer, tiskový mluvčí Libereckého kraje

Pin It on Pinterest