[singlepic id=1919 w=101 h=133 float=left] Bílý Potok – Ve čtvrtek 22. října 2009 ve 20 hodin přijalo operační středisko HZS Libereckého kraje telefonát, který oznámil, že v železniční stanici Bílý Potok pod Smrkem v ulici P. Bezruče v Hejnicích hoří sklad. Operační důstojník na místo vyslal jednotky profesionálních hasičů z Raspenavy, podniku SŽDC, s.o. Liberec spolu s dobrovolnými jednotkami obcí Hejnice, Lázně Libverda, Frýdlant a Bílý Potok pod Smrkem.

V době příjezdu hasičů byla už jednopodlažní skladová budova o ploše 300 m2 silně zachvácena požárem. Nájemce uvnitř skladoval seno a starší zemědělské stroje. Hasiči se snažili především ochránit okolní objekty. Ohořelou dřevěnou konstrukci skladové haly museli strhnout. Z objektu zbyla jen kamenná podezdívka.

Příčinou vzniku požáru byla manipulace neznámé osoby s otevřeným ohněm. Podle vyšetřovatele hasičů zatím neleze vyloučit nedbalost, ani úmysl. Požár zničil celou budovu, čímž vznikla škoda 100 tisíc. Sálavé teplo poničilo i vedle zaparkovaný osobní vůz zn. Renault Scénic. Prvotní odhad výše celkové škody způsobené požárem se vyšplhala na 150 tisíc. Hasičům se podařilo uchránit sousední drážní budovu v hodnotě 500 tisíc korun.

Autor: por. Mgr. Iva Michalíčková

Zdroj: http://www.hzslk.cz

Pin It on Pinterest