[singlepic id=3404 w=101 h=133 float=left]LIBEREC/BEDŘICHOV – Veverka Jizerka letos přivítá malé závodníky v cíli VZP Mini Jizerské. Poběží ji děti již tuto sobotu od 10 hodin v Bedřichově. Dětský závod je součástí víkendového 43. ročníku Patria Direct Jizerské 50. Dětské závody jsou určeny i pro ty nejmenší „špunty“, na které čeká trať dlouhá tři sta metrů. Na své si přijdou ve VZP Mini Jizerské rovněž starší děti, které se s kamarády utkají na trati dlouhé až pět kilometrů. Všeobecná zdravotní pojišťovna se v letošním roce stala významným partnerem lyžařské soutěže, o níž je mezi rodiči velký zájem. Každoročně je nabité startovní pole. Ředitel Krajské pobočky VZP pro Liberecký kraj Jiří Benedikt očekává, že Veverka Jizerka v sobotu přivítá nejméně tři sta malých závodníků. VZP dala letošní dětské soutěži podtitul „Boj s dětskou obezitou“. Pod dohledem Veverky Jizerky, která je maskotem závodu, se například loni v lednu postavily do bílé stopy dvě stovky malých sportovců.

„Mě osobně dětské závody z celého víkendu dávají nejkrásnější sportovní zážitky. Dospělí si třeba postěžují, že špatně namazali nebo že jim někdo přišlápl lyži, ale děti bojují a bojují, i když se třeba každých pět metrů válí ve sněhu,“ řekl Tomáš Leixner, tiskový mluvčí organizačního týmu. „Když pak v cíli děti přivítá Veverka Jizerka, září jim kukadla a tvářičky mají červené.“

Všeobecná zdravotní pojišťovna, které se stala novým partnerem VZP Mini Jizerské, má pro všechny klienty dárky: pokud přihlásí své dítě do dětského závodu, získají slevu ve výši 50 procent ze startovného. Každý malý sportovec, který dokončí závod na 300 m, 500 m, 1 km, 2 km nebo 3 km klasicky, navíc obdrží také malý dárkový balíček, v němž nebude chybět ani reflexní vesta.

 Stanislav Šetina, specialista marketingu a komunikace, Krajské pobočky VZP ČR pro Liberecký kraj

Pin It on Pinterest