[singlepic id=3784 w=101 h=133 float=left]Eskamotéra Zdeňka Bradáče znají po celém světě. Byl uveden do britské Síně slávy!

Jablonec nad Nisou – Poté, co byl v říjnu loňského roku zařazen Guinnessovou knihou mezi 10 nejúspěšnějších světových rekordmanů, se kouzelník a rekordman Zdeněk Bradáč (22) dočkal další velké pocty. Britská organizace Record Holders Republic ho uvedla do své Síně slávy mezi elitní společnost světových rekordmanů a rovněž ho zařadila do své nové publikace Believe the Unbelievable, která brzy vyjde ve Spojených státech. Zdeňkovo jméno se také objevilo již ve třetím vydání České knihy rekordů, kterou připravil „český Guinness“, tedy agentura Dobrý den.

„Je to pro mě velká čest a velké povzbuzení do nových rekordů. V letošním roce se chystám zlomit víc rekordů než za poslední tři roky a pak se konečně naplno vrhnu na nové kouzelnické projekty,” říká kouzelník Zdeněk Bradáč.

Vzhledem k tomu, že doposud Zdeněk Bradáč zlomil v oboru žonglování, karetní manipulaci a eskapologii (úniky) 12 Guinnessových rekordů, měl by letos už začít. „První letošní rekord bych chtěl zlomit již v únoru, ale organizování je celkem komplikované, tak uvidíme jestli se to povede. Nicméně já nejraději připravuji třeba pět rekordů současně a pak je všechny zlomím v jednom měsíci,” vysvětluje jablonecký eskamotér.

I když jeho rekordy jsou spíše z kategorie kuriozit, jsou poměrně ceněné. Zahrnují totiž jak nutnou dávku zručnosti, tak i fyzické kondice. Připomeňme, že v minulosti Zdeněk například dokázal nejdéle na světě žonglovat vzhůru nohama či loni v rámci svého vystoupení v Německu se mu podařilo uniknout z pravých policejních pout za neuvěřitelných 1.66 sekundy, aniž by použil klíč či paklíč. Letos se připravuje na své fyzicky nejnáročnější rekordy! Držme mu palce.

Zdeněk Bradáč svými schopnostmi překonal nejlepší světové iluzionisty a žongléry. V Česku je známý především díky svým neuvěřitelným výkonům v žonglování, karetní manipulaci a eskapologii. Podle Guinnessovy knihy je nejrychlejším světový snímačem karet a nejrychlejším eskapologem všech dob.

V případě jakýkoliv dotazů se na mne neváhejte obracet.

Jan Král

zástupce pro média

Tel. 774 321 744

e-mail: ginno@email.cz

Pin It on Pinterest