[singlepic id=4593 w=101 h=133 float=left]FRÝDLANT – Frýdlantští shodí zimu do řeky. Již tradiční rituál vynášení paní zimy zažije Frýdlant v pátek 19. března 2010. Děti ze všech tří frýdlantských mateřských škol, děti z přípravné třídy ZŠ Husova a děti za Speciální školy budou vycházet v 10 hodin od pracoviště ZŠ v Husově ulici. Na bezpečnost a pořádek budou během průvodu opět dohlížet hlídky městské policie i Policie ČR.

Žáčci se těší a také se patřičně připravují. Každá školka má svoji Morenu a jsou nazdobené větvičky tzv. létéčka. Na náměstí děti zimě zazpívají, a pak se v průvodu vydají na lávku u kina a Moreny za vydatného křiku shodí do řeky Smědé.

Mateřská škola v Jiráskově ulici je iniciátorem této akce a pořádá ji již několikátý rok. Vynášení zimy probíhá ve Frýdlantě v dopoledních hodinách a účastní se ho děti, rodiče dětí a mnohdy mile překvapení přihlížející spoluobčané nebo návštěvníci Frýdlantu. „Doufáme, že tu letošní vytrvalou zimu nadobro vyženeme,“ říká hlavní organizátorka Jana Burgrová.

Bližší informace: pí Jana Burgrová, zástupkyně ředitelky MŠ v Jiráskově ul., tel. 482 312 814

Foto: archiv MěÚ, Frýdlant 10/03/10

ZDROJE: Město Frýdlant, http://www.mesto-frydlant.cz/cs/archiv/archiv-2010/frydlantsti-shodi-zimu-do-reky.html

Pin It on Pinterest