FRÝDLANT – Staré autolékárničky pomohou nemocnici v Africe. Frýdlant se připojuje ke sbírce. Ve spolupráci s dobrovolnickou organizací ADRA i ve Frýdlantě sbíráme na podporu zdravotnického zařízení v keňském Itibo část obsahu z autolékárniček, které je potřeba podle nové vyhlášky od 1. ledna 2011 v našich vozech vyměnit. Organizace sběru se ujala Základní škola, Základní umělecká škola a Mateřská škola Frýdlant.

„Avšak ne celý obsah ale lze do Keni odvést, vybíráme pouze chirurgické rukavice a neotevřený obvazový materiál (obinadla, obvazy, gázové čtverce, náplasti a trojcípé šátky) v neporušených obalech a ne starší než vyrobený v r. 2005. Zbývající obsah (léky, desinfekce, nůžky, obaly, roušky, zaškrcovadla) bohužel nedokážeme uplatnit, proto je prosím k nám nenoste a sami je zlikvidujte vhodným způsobem,“ vysvětluje ředitelka školy Mgr. Věra Dunajčíková.
Více o sbírce na www.adra.cz

Sběrné místo pro Frýdlant:

Školní družina v Domě dětí a mládeže, ul. Mládeže 907, FRÝDLANT
Kontaktní osoba: pí Hana Lusková
Telefon po 12. hodině: 482 312 270

Hodiny sběru:

Pondělí – čtvrtek  12 – 18 hodin
Pátek 12 – 17 hodin

Sbírka končí 28. února 2011.

Řidiči z Frýdlantu, podpořte sbírku a část z nepoužitelných lékárniček darujte nemocnici v Keni prostřednictvím Školní družiny v DDM v ul. Mládeže!

Informační plakátek vhodný na nástěnky je ikona souboruzde.
26/01/11

ZDROJ: http://www.mesto-frydlant.cz/cs/turistika-sport-vystavy/mestske-informacni-centrum/stare-autolekarnicky-pomohou-nemocnici-v-africe-frydlant-se-pripojuje-ke-sbirce.html

 

Pin It on Pinterest