http://www.mesto-frydlant.cz/galerie/obrazky/image.php?img=33475&x=320&y=200FRÝDLANT – Gymnázium Frýdlant má podporu z Parlamentu. Schůzka představitelů gymnázia, rodičů a studentské iniciativy se členy Parlamentu ČR. V pondělí 24. ledna 2011 jsme se my, zástupci Gymnázia Frýdlant, rodičů a studentské iniciativy Děkujeme – Zůstáváme, sešli s představiteli obou komor Parlamentu České republiky, 1. místopředsedou Senátu a senátorem za okres Liberec MUDr. Přemyslem Sobotkou (ODS) a poslancem Pavlem Plocem (ČSSD).

Cílem schůzek bylo vyjednat podporu zachování gymnázia ve stávající, tedy osmileté podobě. Oba politici se o situaci na Frýdlantsku velmi zajímali. Pan senátor Sobotka vyjádřil plnou podporu požadavkům gymnázia a dokonce podepsal petici za jeho zachování. Pan poslanec Ploc se divil snahám zrušit školu, která funguje po hospodářské i personální stránce a vyjádřil přesvědčení, že zrušení osmiletého oboru a přesunutí čtyřletého na Střední školu hospodářskou a lesnickou se rovná faktické likvidaci gymnázia.

S průběhem schůzek jsme byli spokojeni, jedná se však jen o dílčí krok. Další důležitá jednání nás ještě čekají. To hlavní mají v rukou zastupitelé Libereckého kraje, kteří na svém březnovém zasedání budou projednávat návrh optimalizace středního školství v kraji. Věříme, že ve svém rozhodování zohlední zájmy Frýdlantska a jeho obyvatel!

Frýdlant 26/01/11
kš, GF

ZDROJ: http://www.mesto-frydlant.cz/cs/archiv/archiv-2011/gymnazium-frydlant-ma-podporu-z-parlamentu.html

 

Pin It on Pinterest