IMG 0163

FRÝDLANT – Nová kniha pro Frýdlantsko Koncem minulého roku vydal Ještědsko-jizerský horský spolek jako svou osmou publikaci knihu „Příroda Frýdlantska“. Po úvodním slovu RNDr. Miloslava Nevrlého je na 248 stranách uvedena řada informací z horopisu, geologie, mineralogie (RNDr. Ivo Honsa), půdních poměrech (RNDr. Ing. Milan Saňka), o vodních poměrech, vlivu osídlení (Mgr. Ing. Jan Burda), květeně (Mgr. Šárka Mazánková a Mgr. Ing. Jan Burda), o zvířeně bezobratlých i obratlovců (Ing. Pavel Vonička) a ochraně přírody (Mgr. Šárka Mazánková).

Text je doplněn 318 originálními barevnými fotografiemi autorů textu a 21 dalších fotografů, ilustracemi Radka Berana a mapami. Autoři knihy zde zpracovali své poznatky z mnohaletých podrobných průzkumů v terénu a pozorování přírodních poměrů této výjimečné a přesto skoro zapomenuté krajiny frýdlantského výběžku. Kniha je určena především všem, kteří zde žijí a kteří pochopili, že náš kraj patří svým přírodním bohatstvím mezi nejkrásnější kouty severních Čech.

Vydavateli i autorům patří dík za takto ucelenou a všestrannou publikaci, která zaplnila mezeru v regionální literatuře.

IMG 0160, velikost: 58.11 KB, obrázek se otevře v novém okněIMG 0159, velikost: 61.87 KB, obrázek se otevře v novém okně

Knihu je možno zakoupit v Městském informačním centru Frýdlant v přízemí budovy radnice.

Foto: aš
Frýdlant 16/02/2011
Iva Beranová, Městské muzeum Frýdlant, tel. 482 464 055

zdroj: http://www.mesto-frydlant.cz/cs/turistika-sport-vystavy/mestske-informacni-centrum/nova-kniha-pro-frydlantsko.html

Pin It on Pinterest