expedicni_kameraHEJNICE – Filmový festival Expediční kamera 11. 3. 2011 od 18 hod. Srdečně Vás zveme do Hejnic na filmový festival. Pořadatelé pečlivě vybírali to nejlepší z českých i zahraničních filmů, takže máte jistotu, že uvidíte opravdu výborné filmy! Vstupné: 40,- Kč dospělí, 20,- Kč děti do 15 let. Občerstvení zajištěno. Slosování vstupenek o zajímavé ceny. Program festivalu naleznete zde:

FILMY ZAŘAZENÉ DO PROGRAMU FESTIVALU EXPEDIČNÍ KAMERA 2011

Pro festival Expediční kamera jsme pečlivě vybírali z českých i zahraničních snímků to nejlepší. Máte jistotu, že uvidíte opravdu výborné filmy.

Sám ve stěně (Alone on the Wall)
Alex Honnold zdolává stěny bez lana a bez šance na přežití v případě pádu. Pokus o 600 metrů vysokou stěnu na Haif Dome, největší sólo výstup, o jaký se kdy člověk pokusil. Cena – nejlepší horolezecký film na MHFF. délka: 24 min., režie: Peter Mortimer/Nick Rosen, (USA)

Mongolsko – Ve stínu Čingischána
Dobrodružné putování mimo obvyklé trasy po zemi hledající svoji tvář v odkazu velkého vůdce z 13. století. Obávaného i obdivovaného, ale nikdy poraženého. Cena-hlavní cena na MHFF. délka: 61 min., režie: Pavol Barabáš, (SR)

Brahmaputra
Film o první české expedici na jednu z největších světových řek. Po dramatickém začátku v extrémně obtížných peřejích expedici pronásledovala indická armáda, ale nevzdali se! Cena diváka ČT 4. délka: 24 min., režie: Ladislav Moulis, (ČR)

Poslední lovci
Pohled na drsný život v indonéské vesnici Lamalera, kde domorodci loví jako jedni z posledních na této planetě velryby stejně jako před sto lety, na dřevěných člunech pomocí bambusových harpun. Cena MFF Ekofilm 2010 -Česká republika, Cena diváka/ MFOF 2010 ČR, 1. místo. délka: 51 min., režie: Steve Lichtag, (ČR)

Asgard Project
Film o ambiciózním volném prvovýstupu na Severní věž Asgardu na Baffinově ostrově hluboko v Arktidě. Počáteční euforie z výstupu i skydivingu se mění na boj o holé přežití. První cena na MFOF a druhý nejoblíbenější film diváků na MHFF. délka: 65 min., režie: Alastair Lee, (GB)

Mezi námi (Entre Nós)
Film popisuje drama náctileté Luisy, když se jejímu otci a zároveň spolulezci stane během výstupu na vrchol vážná nehoda. Horolezec se zřítí stovky
metrů a zmizí v hloubce deštného pralesa. Cena generálního partnera MHFF. délka: 15 min., režie: Erick Grigorovski, (Brazílie)

Ztracený horizont
Tři expedice, tři příběhy, které vypráví tři lidé. Pojítkem je polárník a horolezec Milan Wlasák. Festivalová premiéra! délka: 24 min., režie: Petr Kašpar, (ČR)

Jako staří argonauti
Film o expedici českých vodáků do nitra kanadské divočiny po stopách prospektorů a pionýrů. délka: 24 min., režie: Ladislav Moulis, (ČR) Qyfí Projekt Kačkar Film o vodácké expedici a extrémním kajakářství v tureckém pohoří Kačkar. 16 řek a 6 prvosjezdů. délka: 9 min., režie: Vojta Hejtmánek, (ČR)

Přesný program festivalu Expediční kamera ve vašem místě najdete na: www.expedicnikamera.cz

Pin It on Pinterest