ferlesband2FRÝDLANT – V letošním roce startují Frýdlantské kulturní čtvrtky jak jinak než ve čtvrtek 5. května v sedmnáct hodin již tradičně vystoupením kapely Ferlesband.

Co to jsou Frýdlantské kulturní čtvrtky?

Pořádají se většinou každý druhý čtvrtek od května do září. Dějí se většinou v obřadní síni radnice nebo na jejím nádvoří. Začátek je stanoven na 17. hodinu. Hlavním organizátorem je MUDr. Miloslav Ferles, zastupitel Města Frýdlant. Smyslem Frýdlantských kulturních čtvrtků je představit frýdlantskému publiku nejen místní umělce a jejich seskupení různých žánrů, ale i umělce tzv. nadregionální.

„Protože se v květnu konají Valdštejnské slavnosti, nedodržíme zcela přesně dvoutýdenní intervaly. Takže druhý koncert se uskuteční až 26. května, kdy v obřadní síni radnice vystoupí výborná mladoboleslavská bluegrassová kapela Flastr,“ vysvětluje hlavní organizátor.

Třetí koncert 16. června přinese další letošní novinku. Ve Frýdlantě přivítáme skvělé profesionální hudebnice, dívčí trio In flagranti . „Jde o tři krásné dívky hrající na elektrické housle a violoncello, jež mají ve svém repertoáru skladby od Bacha až po Beatles, vše ve vlastní aranži, doplněné atraktivními tanečními kreacemi. Jde skutečně o báječnou podívanou a senzační hudební zážitek,“ láká na nevšední zážitek Miloslav Ferles.

Kromě toho bude seriál čtvrtečních koncertů obohacen ještě o sobotní vystoupení zpěvačky Petry Ernyei s doprovodnou kapelou, jež se uskuteční 11. června, a jež je součástí Dvořákova hudebního festivalu, jehož účastníkem je Frýdlant letos již potřetí.

Zcela jiný žánr návštěvníci uslyší, jistě už na nádvoří frýdlantské radnice, ve čtvrtek 30. června. Toto odpoledne bude totiž patřit dechovce, oblíbené kapele Valdštejnka.

Tolik informace pro začátek, další hudební lahůdky budeme návštěvníkům webu a čtvrtečních koncertů servírovat postupně. Upozorňujeme, že začátky čtvrtečních koncertů jsou vždy v sedmnáct hodin.

Zdroj : http://www.mesto-frydlant.cz/

Pin It on Pinterest