FRÝDLANT – Třetí stupeň povodňové aktivity! 21. 7. 2011 Ve čtvrtek 21. července 2011 v 11 hodin byl ve Frýdlantě vyhlášen třetí stupeň povodňové aktivity. Žádáme občany v ohrožených oblastech, aby důsledně sledovali vývoj počasí a připravovali se na možnou evakuaci. (vb)

HEJNICE – Povodňová pohotovost – Z důvodu neustávajících dešťových srážek a stoupání hladin řeky Smědé a jejich přítoků včetně obou potoků Štolpichů, upozorňujeme občany, aby dbali zvýšené pozornosti v oblasti vodních toků a sledovali hlášení televize, rádií a městského rozhlasu. Aktuální vývoj Smědé můžete sledovat na http://hydro.chmi.cz/hpps/popup_hpps_prfdyn.php?seq=307311 a hodinový úhrn srážek v Hejnicích a okolí na http://hydro.chmi.cz/hpps/hpps_act_rain.php .

Na Smědé je stále 3. SPA

pozor

Celé dopoledne platí na řece Smědé 3. povodňový stupeň. Vzhledem k neustávajícím srážkám dbejte zvýšené opatrnosti v blízkosti vodních toků a sledujte hlášení rozhlasu a médií.

Dopravní situace na Frýdlantsku – 21.07.2011

V současné době je Raspenava pro osobní auta průjezdná. Velké automobily jsou odkláněny od provizorního mostu u kostela kolem nádraží. Most je narušen současným stavem řeky.
http://www.mestohejnice.cz

R1 GENUS – REGIONÁLNÍ TELEVIZE
Policisté již museli uzavřít i most v Raspenavě, u obecního úřadu. Dopravu odklánějí přes ulici Nákladní. V nejbližších minutách bude uzavřena i silnice vedoucí do Předlánců a do Višňové. Žádáme řidiče, aby skutečně respektovali dopravní značení a pokyny policistů a nekomplikovali již tak závažnou situaci, která z důvodů vylití řek nastala.

[singlepic id=18356 w=536 h=550 mode=watermark float=]

……………………………

Meteorologové prodloužili varování – pršet bude i zítra. Největší srážky se očekávají mj. v Královéhradeckém kraji, pršet má i v kraji Libereckém. V Jablonci nad Jizerou je už řeka na 3. povodňovém stupni, stejně jako Smědá v Předláncích a na Bílém Potoce. Doufejme, že hůř nebude…

Pin It on Pinterest