jazzFRÝDLANT – Město Frýdlant letos opět hostí týdenní interpretační seminář, který v roce 1984 založil legendární hudební pedagog Karel Velebný. Workshop budou tradičně lektorovat přední čeští a zahraniční jazzoví hudebníci. Neodmyslitelnou součástí frýdlantské jazzové dílny se stala série koncertů pro veřejnost – lektorské vystoupení na nádvoří frýdlantského zámku následované dvěma frekventantskými v sále frýdlantské restaurace Beseda, kde se ostatně konají každovečerní jam sessions. V úterní podvečer lektoři opět rozezní nádvoří frýdlantské radnice a doprovodí tak vernisáž výtvarných prací paní ředitelové, Marie-José Růžičkové. Další informace o akci se dozvíte na oficiálních webových stránkách Letní jazzové dílny http://www.ljdfrydlant.cz/ . A nyní se podrobněji podívejme na plejádu koncertů a dalších doprovodných akcí letošního, již 28. ročníku Letní jazzové dílny (LJD) Karla Velebného.

Po celý měsíc srpen budou zdobit prostory frýdlantské radnice originální výtvarná díla Marie-José Růžičkové, manželky ředitele LJD Karla Růžičky. Obrázky paní Růžičkové si můžete prohlédnout na chodbách prvního patra radnice a ve výstavních prostorách muzea ve 2. patře radnice od 1. do 31.8.2011 takto: v pondělí a středu od 8 do 17 hodin, v úterý, čtvrtek a pátek od 8 do 15 hodin a v sobotu a neděli od 9 do 15 hodin. Výstavu paní Růžičkové zpestří vernisáž, jež se uskuteční v obřadní síni radnice v úterý 23.8.2011 od 17 hodin. Vernisáž uvede známý výtvarník a karikaturista Jiří Slíva a na klavír vystoupí Karel Růžička, legendární český jazzový pianista a choť paní autorky.
Pro další informace k výstavě klikněte sem: Obrázky Marie-José Růžičkové

Úterní frýdlantský podvečer zpestří svým vystoupením na nádvoří radnice lektoři letošního ročníku LJD – Američané Lee Andrew Davison, Gary Rissmiller, Neil Wetzel a Skip Wilkins a dále špičkoví tuzemští jazzmani jako například Jiří Stivín, Karel Růžička, Josef Fečo, Rostislav Fraš, Jaromír Hnilička, Mojmír Bártek a celá řada dalších.
Koncert na nádvoří radnice začne po slavnostní vernisáži paní Marie-José Růžičkové, tedy v úterý 23.8.2011 v 18 hodin.
Na tuto událost zve starosta města Frýdlant Dan Ramzer hlavně místní seniory. Vstupné na koncert je zdarma nebo dobrovolné a podpoří veřejnou sbírku Zachraňme frýdlantský betlém.
foto Ruddy Oldřich Kučina, www.ruddy.cz

Tradičním a vysoce hodnoceným bodem programu Letní jazzové dílny Karla Velebného je lektorský koncert, který letos započne ve středu 24.8.2011 v 18 hodin. V rámci několikahodinového hudebního maratonu v rozličných formacích vystoupí všichni lektoři LJD za průvodního slova Aleše Bendy, uznávaného jazzového publicisty a hlavního pořadatele Letní jazzové dílny Karla Velebného. Vstupné na zámecký koncert lektorů JLD činí 100 Kč. V případě nepříznivého počasí se koncert uskuteční v sálu frýdlantské restaurace Beseda na Komenského nábřeží. Působivé exteriéry zámku ale nikdo nenahradí a tak doufejme v přízeň svatého Petra.
foto Ruddy Oldřich Kučina, www.ruddy.cz

Po středečním vystoupení lektorů se koncertního žezla každoročně ujímají frekventanté a svůj um předvedou další dva dny v sálu frýdlantské restaurace Beseda. Frekventantů LJD bývá vždy více jak 150 a tak je nutné jejich koncert rozdělit do dvou večerů. První frekventantský koncert se letos odehraje ve čtvrtek 25.8.2011 od 20 hodin v sálu restaurace Beseda na Komenského nábřeží. Vstupné činí 50 Kč.
foto Ruddy Oldřich Kučina, www.ruddy.cz

Druhý frekventantský koncert se koná na samém chvostu programu Letní jazzové dílny Karla Velebného. Během večera se představí zbylé nástrojové třídy a frekventantské kapely, samotný závěr koncertu patří početnému frekventantskému big bandu. Tento poslední koncert letošní LJD můžete navštívit v pátek 26.8.2011 od 20 hodin v sálu restaurace Beseda na Komenského nábřeží a vstupné bude 50 Kč.
foto Ruddy Oldřich Kučina, www.ruddy.cz

28. ročník Letní jazzové dílny Karla Velebného uplynul a Frýdlant se vrací do svého prázdninového klidu.

Na shledanou ve Frýdlantu na dalším ročníku této jedinečné a světově známé kulturní podívané a Jazzu zdar!

Zdtoj : http://www.mesto-frydlant.cz/

Pin It on Pinterest