sertifikace-2011FRÝDLANT – Jedinečná šance pro výrobce z celého Frýdlantska, zapojte se do tohoto projektu a získejte značku pro Vaše produkty… Všimli jste si už někdy, jakými věcmi se vlastně denně obklopujeme? Není žádným tajemstvím, že stará řemesla musela postupem času ustoupit levným sériovým výrobkům z celého světa. Zpočátku jsme tento rozkvět velkovýroby oslavovali a zdál se být dobrý. Světové vzdálenosti se díky technologiím zkrátili na minimum a rychlost výroby příznivě ovlivnila cenu jednotlivých výrobků. Neuvědomili jsme si však jeden holý fakt. Tímto způsobem ztratíme veškerou originalitu a jedinečnost. Že nejsou ručně dělané hrnky naprosto bez chybičky a v podstatě neseženeme dva stejné? Možná, že právě díky těmto drobným chybám zůstáváme lidmi a nejsme jen dokonalými loutkami, které se na nás denně smějí z reklamních billboardů. Já si myslím, že s láskou ručně tvořené originální výrobky mají svůj příběh, svou duši, své místo v našich domovech a stojí za ně bojovat. A myslí si to i členové Místní Akční Skupiny (MAS) Mikroregionu Frýdlantsko…..

Již v roce 2010 vytvořila tato skupina projekt na podporu a propagaci místních výrobců. Pod záštitou tohoto projektu vznikla také značka Regionální produkt Jizerské hory. Značku vybrali sami výrobci a symbolizuje hory, lesy, vody a cesty Jizerských hor. Značí výrobky s původem v našem regionu a je zárukou originality, ekologické šetrnosti a podílu ruční práce při výrobě.

Nyní MAS Mikroregionu Frýdlantsko a partneři vyhlašují certifikaci místní produkce z Jizerských hor pro rok 2011.
Certifikace vašeho výrobku Vám může přinést spoustu výhod jako například:
– společnou prezentaci na http://www.jizerske-vyrobky.cz/ a na tištěných propagačních materiálech
– účast na vybraných akcích prezentujících náš kraj s možností prodeje zboží za výhodných podmínek

Pokud tedy máte k dispozici vlastní výrobky, které si podle Vás zasluhují pozornost, ochranu a možná stabilnější místo na našem trhu, neváhejte se do projektu přihlásit….

Tisková zpráva k nahlédnutí se základními informacemi o certifikaci pro rok 2011,  stručné informace o projektu a pravidla pro udělení značky najdete na  http://www.mesto-frydlant.cz/cs/turistika-sport-vystavy/mestske-informacni-centrum/regionalni-produkt-jizerske-hory-certifikace-2011.html

Zdroj : http://www.mesto-frydlant.cz/

Pin It on Pinterest