Školáci v Jindřichovicích pod Smrkem uspořádali sbírku pro útulek Azyl pes v Krásném lese
Frýdlant Frýdlantsko Singltrek Jizerské Libverda Hejnice Raspenava FrýdlantskýV průběhu prosince a ledna probíhala na naší škole sbírka pro útulek Azyl pes v Krásném lese. Sešlo se několik krabic plných granulí a jiných pamlsků a také nějaké hračky, mističky a jiné užitečné věci, které by posloužily pejskům a těm, kteří se o ně starají.
20. ledna jsme vše, co se vybralo, dovezli do útulku osobně. Pro děti ze školy a ze školky, stejně jako pro učitele, to byl přínosný zážitek.
Pozdravili jsme všechny pejsky, rozptýlili je svou přítomností, a také jsme si vyslechli od pana správce, co všechno starost o zaběhnuté psíky obnáší. Kladl nám mimo jiné na srdce, abychom o své domácí mazlíčky zodpovědně pečovali a snažili se předejít tomu, aby se zatoulali.
Frýdlant Frýdlantsko Singltrek Jizerské Libverda Hejnice Raspenava FrýdlantskýDoporučoval také, aby vždy měli známky,  nejlépe i telefonní číslo vepsané uvnitř obojku, protože člověk nikdy neví a takto opatřený pejsek se snáz dostane zpět domů.
V chladném počasí nás hřál alespoň dobrý pocit, že jsme nějak pomohli v péči o všechny ty pejsky, kteří zatím příliš veselý život neměli. Mnozí z nás by si rádi nějakého domů ihned odvezli, jenže jedna věc je, když se člověku pejsek líbí a druhá, jestli mu opravdu může poskytnout vše, co potřebuje. Rozhodně si ale můžeme přát, aby všichni obyvatelé útulku brzy našli láskyplný domov a těm, kteří zatím musí čekat, rádi čas od času zase pomůžeme nějakým tím dárkem.

Jan Bružeňák

…………
Zdroj: Jindřichovické listy vydává obec Jindřichovice pod Smrkem • Jindřichovice pod Smrkem 245 • PSČ: 463 66 • Liberecký kraj • tel. 482 360 366 fax: 482 328 074 • www.jindrichovice.cz • mail: ou@jindrichovice.cz • sazba a grafická úprava: Petr Bíma, www.bima.cz
Příspěvky uveřejněné v Jindřichovických listech vyjadřují názory jednotlivých autorů, nikoliv vydavatele, který za jejich obsah nenese odpovědnost. Obsah Jindřichovických listů je zdrojem informací pro informační server frýdlantského výběžku www.freedlantsko.eu

Pin It on Pinterest