Frýdlant Frýdlantsko Singltrek Jizerské Libverda Hejnice Raspenava FrýdlantskýŠkola v novém roce
Začátek roku 2012 přinesl mnoho plánovaných i neplánovaných událostí. V prvním týdnu nás sice zaskočil výpadek proudu, který totálně omezil na jeden den provoz školy, ale na druhou stranu nám zase celkem přálo počasí. S novým elánem jsme se pustili do příprav novoroční besídky, kterou jsme v prosinci přesunuli na 16. leden kvůli velké nemocnosti dětí. Podnikli jsme také několik výjezdů mimo obec Jindřichovice, a to dvakrát na bruslení do Frýdlantu a spolu se školkou do útulku Azyl pes v Krásném lese. Na konci ledna jsme pak uzavřeli první pololetí, uspořádali další projektový „dovednostní“ den v rámci celoročního projektu „škola kosmonautů“ a přehoupli se tak do druhé poloviny školního roku.

A co nás čeká v následujících měsících?
Po pololetních prázdninách v pátek 3. 2. 2012 se bude konat shromáždění rodičů, jehož hlavním tématem budou volby do školské rady.
Ve středu 8.2.2012 proběhne ve škole od 14 hodin zápis do první třídy. Moc se těšíme na naše předškoláky a jejich rodiče.

Bude-li přát počasí, žáci opět vyrazí na bruslení a před jarními prázdninami, které jsou letos od 27. 2. do 2. 3. 2012, budou v rámci dalšího projektového dopoledne plnit opět „kosmonautské“ úkoly.

Na pondělí 19. března je naplánován druhý obnovený ročník pěvecké přehlídky Jindřichovické sluníčko. S příchodem jara je spojeno i vynášení Morany. Chystáme se již po několikáté s vlastnoručně vyrobenou Moranou k potoku u Větrných elektráren, kde se rozloučíme se zimou. Srdečně zveme všechny, kteří by se chtěli k našemu průvodu přidat – přesný čas konání se včas dozvíte. Snad i letos si děti do školy přinesou jako symbol jara Vesnu a s ní i nové krásné jaro do našeho kraje.

Dagmar Vondráčková

………………

Zdroj: Jindřichovické listy vydává obec Jindřichovice pod Smrkem • Jindřichovice pod Smrkem 245 • PSČ: 463 66 • Liberecký kraj • tel. 482 360 366 fax: 482 328 074 • www.jindrichovice.cz • mail: ou@jindrichovice.cz • sazba a grafická úprava: Petr Bíma, www.bima.cz . Příspěvky uveřejněné v Jindřichovických listech vyjadřují názory jednotlivých autorů, nikoliv vydavatele, který za jejich obsah nenese odpovědnost. Obsah Jindřichovických listů je zdrojem informací pro informační server frýdlantského výběžku www.freedlantsko.eu

Pin It on Pinterest