Frýdlant Frýdlantsko Singltrek Jizerské Libverda Hejnice Raspenava FrýdlantskýLIBEREC –  Povídání o krajině v oblastní galerii Liberec.
K výstavě “Krajina magická” jsme pro vás připravili komentovanou prohlídku spojenou s neformální přednáškou na téma krajinomalba v minulosti a dnes. Vedle několika současných pohledů na krajinu, které reprezentují vystavující umělci si můžete prohlédnout i tradiční zobrazení krajiny jak ve stálé expozici, tak na výstavě “Žitavské poklady”. Doprovodné slovo a obrazovou dokumentaci si připravila kurátorka výstavy Markéta Kroupová. Komentovaná prohlídka se uskuteční v grafickém kabinetu ve čtvrtek 8. března v 17 hodin. Více se o výstavě Krajina magická dozvíte na našich webových stránkách! http://www.ogl.cz/aktuality.php
Volný vstup ve středu 7. 3.
Jako každou první středu v měsíci, tak i v březnu můžete navštívit galerii zdarma. Ve středu 7. 3. se otevřou brány galerie pro všechny, kteří si chtějí prohlédnout kromě stálých expozic také výstavu uměleckých pokladů ze Žitavy a výstavu mladých umělců Krajina magická. Obzvláště upozorňujeme na jednu z posledních možností navštívit expozici francouzské krajinomalby 19. století! Tato kolekce bude na jaře zapůjčena do Galerie města Bratislavy a poté bude až do ledna 2013 vystavena v Museu Giersch ve Frankfurtu nad Mohanem. Přijďte se rozloučit s Eugènem Boudinem a dalšími mistry, předchůdci impresionistů ve starém Liebiegově paláci! Galerie je otevřená od 10 do 18 hodin.

Pin It on Pinterest