LIBERECKÝ KRAJ – Na včerejší schůzi zastupitelstva Libereckého kraje se znovu jasně ukázalo, jak si vládnoucí koalice ČSSD a Lidie Vajnerová (Strana pro otevřenou společnost) s podporou ODS i komunistů, představuje šetření.

Frýdlant Frýdlantsko Singltrek Jizerské Libverda Hejnice Raspenava Frýdlantský

První případ je prodej domu v Harrachově (viz. foto) za nesmyslně nízkou cenu. Předkladatel jí zdůvodňuje tím, že ten dům má nájemníky. Což je argument jako Brno, vlastně Harrachov. Nabízet nemovitost v ceně víc než čtyři miliony, za cenu poloviční, je skutek, který patří spíš do resortu radního Pavla Petráčka (ČSSD), jenž má na starosti v Libereckém kraji sociální oblast. Nebuďme ale škarohlídi a popřejme nájemníkům hezký domeček. Třeba až budou zabíjet, přinesou libereckým radním výslužku.

S nesmyslně, možná podezřele, levným prodejem přímo souvisí případ druhý. Také se týká nemovitosti, tentokrát koupi bytu v Liberci pro noční potřeby pánů radních. Když obě ceny srovnáme, zjistíme, že si kraj cení dům v rekreační lokalitě stejně, jako 2+kk  v libereckém činžáku. Obojí je přibližně za dva miliony tři sta tisíc korun. A cena, kolik platí radní za jednu noc? Rovnou stokorunu, což dělá tuto koupi zvlášť pikantní, jak upozornil opoziční Martin Půta, starosta Hrádku nad Nisou.

Marně se snažil další starosta Desné v Jizerských horách Marek Pieter (také od Starostů pro Liberecký kraj) argumentovat tím, že byty radní nepotřebují, neboť mají dojezdovou vzdálenost do míst, kde bydlí maximálně hodinu, přičemž všichni mají služební auto. Byl smeten. Většina v zastupitelstvu drtivě zvítězila, a nic už na tom nikdo nezmění. Možná volby, ale když jsem viděl, kdo s kým a proti komu na včerejším krajském zastupitelstvu hlasoval, tak silně pochybuji.

Petr Seifert

Fotografie z tiskové konference Starostů pro Liberecký kraj, na které opoziční zastupitelné Martin Půta (Starosta Hrádku nad Nisou) a Marek Pieter (Starosta Desné) poukazují na nesmyslně nízkou cenu za prodej výše zmíněného domu v Harrachově.

Frýdlant Frýdlantsko Singltrek Jizerské Libverda Hejnice Raspenava Frýdlantský

Frýdlant Frýdlantsko Singltrek Jizerské Libverda Hejnice Raspenava Frýdlantský

Pin It on Pinterest