Frýdlant Frýdlantsko Singltrek Jizerské Libverda Hejnice Raspenava FrýdlantskýLÁZNĚ LIBVERDA – Příští víkend 26. a 27.5.2012 pro nás nachystal zajímavou ochutnávku v podobě  otevření dveří podstávkových domů. Slibují nejen prohlídku samotnou, ale i bohatý doprovodný program.  Podstávkový dům v Raspenavě, Luhová 25, nabízí prohlídku od sklepa až po půdu, máte tak jedinečnou možnost prohlédnout si venkovský dům z 18. století, který je typickou ukázkou místní lidové architektury.  Akce bude doprovázena programem v domě (výstavy, ukázka pečení chleba v originální dochované peci na chleba a jiné), před domem pak program pro děti (projížďka s koňským spřežením, ukázka historického šermu a jiné) a samozřejmě stánek s občerstvením. V sobotu večer pak bude hrát pod širým nebem k poslechu a tanci hudební skupina Anex. 
Pertolice zvou příznivce historie a architektury 27.5 na otevření a prohlídku hrázděného Haslerova domu z konce 18. století, Dolní Pertolice 198. Součástí prohlídky je expozice v obou patrech stavení a přilehlé stodole (informace na www.umgebindeland.de  nebo http://www.lidovestavby.info ) – pořádá o. s. Lidové stavby. Shlédnout můžete i  následující objekty:
27.5. – Frýdlant, Betlém (Zahradní 356) – Den otevřených podstávkových domů (informace na www.umgebindeland.de ) – pořádá Lucie Kubátová.
27.5. – Dolní Řasnice, statek Český svět – Den otevřených podstávkových domů (informace na www.umgebindeland.de) – pořádá Milan Maršálek.
27.5. – Jindřichovice pod Smrkem, Žijící skanzen (čp. 12) – Den otevřených podstávkových domů – pořádá o.s. Lunaria.

Zdroj : http://www.laznelibverda.cz/

Pin It on Pinterest